2018. november 13. - kedd

Arany János-emlékév záróünnep a Békéscsabai Jókai Színházban

Kinyomtatom...
plakát

200 éve született a magyar irodalom kiemelkedő alakja, Arany János.

A bicentenárium alkalmából 2017-ben számos programot szerveztek országszerte Arany János emlékének tiszteletére. A Jókai Színház nagyszínpadán 2017. december 17-én 18 órától ingyenesen megtekinthető az Arany János-emlékév záróünnep.

„Éget és világít lelkemben leveled...” címmel ünnepi költői est látható Arany János műveiből az Új Színház és a Békéscsabai Jókai Színház színművészeinek közreműködésével.

Az est előadói: Gregor Bernadett, a Kossuth-díjas Tolcsvay Béla, a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula, Beszterczey Attila, Gulyás Attila, Kovács Edit, Mészáros Mihály, Tarsoly Krisztina, Tege Antal, valamint Vadász Gábor. Arany János műveiből, ars poeticájából, önvallomásaiból, levelezéseiből, verseiből és balladáiból láthatnak és hallhatnak majd részleteket a különleges irodalmi csemege nézői. A műsort Szente Éva állította össze és Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója álmodja színpadra.
Az est második részében a Balassi Táncegyüttes műsora látható „Nekünk szól a fülemüle” - Tánckaláris Arany János balladáira címmel. Arany János balladáinak kalárisba fűzésével olyan viszonylatok, formációk, hangulatok bontakoznak majd ki, melyek híven tükrözik a költő balladáinak mondanivalóit. A költő művei nekünk szólnak, örök emberi érzelmekről, kapcsolatokról, emlékekről, lélekről, mint ahogy a fülemüle is nekünk, mindannyiunknak szól.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegy igényelhető a Jókai Színház jegyirodájában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János-emlékév programjainak támogatása keretében valósult meg.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.