David Mamet: Viszontlátás, január 17-én a Bethlenben

A Viszontlátás a Találkozások sorozat ötödik bemutatója.

Vadász Krisztina rendezésében mutatja be január 17-én a Bethlen Téri Színház (1071 Budapest, Bethlen tér 3.) és a Manna a Viszontlátás című előadást, mely a Találkozások program 5. bemutatója.

A Bethlen Téri Színház és a Manna három éve indította útjára tehetséggondozó programját, ahol fiatal, pályakezdő rendezők mutathatnak be kétszereplős darabokat, maguk mellé egy tapasztalt rendezőt mentornak választva. Fontos kritérium volt, hogy a két szereplő közt generációs korkülönbség legyen, hiszen a program célja többek között a korosztályok, tapasztalatok találkoztatása.

Az előadás David Mamet Reunion és Dark Pony című drámáinak szövegéből jött létre. Vadász Krisztina a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatója, fizikai színházi koreográfus-rendező szakirányon, Horváth Csaba osztályában. A Viszontlátás női szereplője osztálytársa, Barna Lilla, a férfi főszerepre pedig Márton Andrást választotta. A rendező mentornak Vajdai Vilmost kérte föl, akivel már dolgozott együtt három éve a TÁP Színháznál.

David Mamet: Viszontlátás
Bemutató: 2018. január 17. 19 óra
„ – Szeretnélek megismerni.
– Én is szeretnélek megismerni téged. De ez nem fog varázsütésre kitörölni húsz évet, amíg te felnőttél, mert muszáj volt, én meg részegen fetrengtem.”
Közös emléktöredékek, kisiklott életek, a viszontlátás öröme és az újrakezdés esélytelensége. Egy vágyott család, és egy váratlan találkozás története. De lehet, hogy már csak az idők kezdete előtt, az indián mesék világában képes apa és lánya újra beszélgetni egymással?
Fordította: Zsigó Anna
Carol Mindler – Barna Lilla e.h.
Bernie Cary – Márton András
Dramaturg: Zsigó Anna, Zeneszerző: Szabó Bálint (Gosheven)
Díszlettervező: Mucsi Balázs , Jelmeztervező: Pálya Pompónia
Rendezőassisztens: Fazekas Anna, Produkciós vezető: Gáspár Anna
Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn
Mentor rendező: Vajdai Vilmos
Rendező: Vadász Krisztina e.h.