2018. június 24. - vasárnap

A METU Tápláléklánc grafikai pályázatának díjazottjai

Kinyomtatom...
I. díj: Icsa Vivien - Stop the killing

Kilenc díjat adtak át szombaton a fiatal alkotóknak.

Január 27-én délután került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a Magyar Plakát Társaság közösen kiírt Tápláléklánc grafikai pályázatának díjátadójára az Országos Széchényi Könyvtárban.

A 17-24 év közöttieknek Plakát és Illusztráció kategóriában kiírt pályázatra 135 feltöltött pályamunka érkezett. A zsűri többkörös szavazata alapján a kiállításon összesen 30 alkotó 36 munkája látható. A díjazottak kilétére a díjátadó-megnyitó keretében derül fényt. Ekkor került átadásra a kategóriánkénti három díj és a közönségdíjak is.

Díjazottak
Illusztráció kategória

I. díj: Icsa Vivien - Stop the killing
II. díj: Bódor Gergő - Szenny és ipar sorozat
III. díj: Szabolcs Bence Milán - Zabálj!
Közönségdíj: Varga Keresztes Gyopár - Üzenet a (PET)palackban sorozat és  Fodor Kitti - Egy világ evő
Plakát kategória
I. díj: Wirth Georgina - NEUROBOROSZ
II. díj: Boros Bettina - (Ne) Edd a Földet
III. díj: Horváth Renáta
Közönségdíj: Demeter András – Tápláléklánc
A döntőbe bekerült pályaművek mellett néhány, a pályázatra reflektáló METU-s hallgatói munka is kiállításra került.

Az Országos Széchényi Könyvtárban megrendezett tárlat két részből áll, egyrészt a METU Tápláléklánc pályázatára beérkezett, középiskolások által készített alkotásokból válogattak, másrészt a METU grafikai képzéseinek legkiemelkedőbb alap- és mesterszakos munkáit mutatják be.

A METU Graphic Passage keretében a Képalkotás és a korábbi Képi ábrázolás alapszak, valamint a Tervezőgrafika alap- és mesterszak hallgatóinak munkáiból összeállított válogatást láthatja a nagyközönség. A kiállított alkotások felölelik a grafika szerteágazó területeit, így az arculattervezéstől, a csomagolástervezésen át a betű-, könyv-, játéktervezésig számos féléves feladat és diplomamunka is megtekinthető.

A kiállítás ideje alatt három kísérő eseményen is részt vehetnek az érdeklődők. Január 31-én 16.00-18.00 óra között Mi is a vizuális kommunikáció? Ismerd meg a Tervezőgrafika szerteágazó területeit! címmel három témát járnak körül a meghívott oktatók és hallgatók. Február 8-án ás 17-én 16.00-18.00 óra között Séta és játék a Passage-ban címmel tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők és a „játszóházban” kipróbálhatják a kiállított társasjátékokat is.
A kiállítás megtekinthető: 2018. január 28. - február 17. között keddtől szombatig 10.00-18.00 óra között. Országos Széchényi Könyvtár, 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6. A kiállítás megtekintése ingyenes.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Megnyitó (fotó Ignácz Bence)

Ünnepi díszbe öltözött a XVII. Nemzetközi Bábfesztiválnak otthont adó Ibsen Ház és Jókai Színház Békéscsabán.

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Illatszertár

Június 15. és július 3. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata.