Libikóka

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.

Az ismert író és a népszerű zeneszerző Libikóka című közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Méghozzá úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai.

Műhelytitkok és songok a Stop (hinták, apák, szerelmek) című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és novellák Grecsó Krisztián frissen megjelent új kötetéből, a Harminc év napsütésből, ebből a varázslatos kalendáriumból.

2018. február 13., 19.00 óra – Gyulai Várszínház Kamaraterem (Kossuth u. 13.)
Belépőjegy: 1500 Ft; diák: 750 Ft
Online jegyvásárlás itt.

Hrutka Róbert 5 évesen kapta meg első hangszerét, azt a szájharmonikát, amely évekig a kedvenc hangszere volt. 6 évesen zongorázni, 9 évesen klasszikus gitározni és énekelni tanult. Ígéretes sportkarrierjét hátrahagyva, 14 éves korában a zene mellett döntött. 1989-től napjainkig több mint 150 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. Robit közel 1200 reklám és filmzene megírására kérték már fel, és évek óta állandó „zenefelelőse” nemzetközi vállalatok, cégek reklámfilmjeinek és a legismertebb márkák reklámkampányainak. Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a “Magyar Vándor”, “Lora”, “Valami Amerika2.” című film zenéjét, továbbá számos tévés produkció főcímdalát. (Díjak: Fonogram-díj, Artisjus-díj, Cann, Portorozs, Dublin, Aranypenge, Ezüstpenge, stb.)