2019. február 17. - vasárnap

Concerto Budapest Magyar Kincsek: Hommage à Mihály András

Kinyomtatom...
logo

2018. március 10-én (szombaton) 19.30-tól a Pesti Vigadóban.

A XX. század óriása és két mestere, valamint a jelen egyik legsikeresebb magyar zeneszerzője: ezt az okosan összeválogatott négyest ígéri a koncert, melyen két versenymű társaságában két zenekari kompozíció hangzik majd fel Rácz Zoltán avatott irányítása alatt.

Vajda János önironikus címadású – Sinfonia ma non troppo –, négytételes műve 2010-ben szólalt meg első ízben, rögtön zajos közönségsikert aratva.

Szervánszky Endre a Bartók és Kodály nyomában pályára lépett zeneszerzői nemzedék egyik legérdekesebb tagja volt: 1954-es Fuvolaversenye szerencsére nemcsak a kor hivatalos elvárásainak felelt meg, de értékei az utókor számára is nyilvánvalóak. A versenymű szólistája a huszadik századi és kortárs fuvolairodalom népszerűsítésének elkötelezettje, Matuz István lesz.

Bartók Béla 1910-es Két képe (1. Virágzás, 2. Falu tánca) után Mihály András 1953-as Gordonkaversenye zárja majd a koncertet. Mihály András maga is csellista volt, így az igényes magánszólam megformálása máig nehéz és hálás feladatnak számít – ezúttal a Bécsi Filharmonikusok soraiból hazaérkező Somodari Péter számára.

Program
Vajda János: Sinfonia ma non troppo
Szervánszky Endre: Fuvolaverseny
Bartók Béla: Két kép, op. 10
Mihály András: Gordonkaverseny

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Müller Péter Sziámi AndFriends az A38 hajón, sztárvendég Ónodi Eszter, az év színésznője.

Magna Cum Laude

Karrierjének két évtizedes jubileumát, különlegesnek ígérkező téli mulatsággal ünnepli a Magna Cum Laude zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.