2018. szeptember 21. - péntek

Több százan kóstoltak bele Badacsony ízeibe

Kinyomtatom...
kóstolás

Jól teljesített Badacsony a New Yorkban.

Rekordszámú, 35 borászati kiállító és idén először 15 egyéb, turisztikai szolgáltató is bemutatkozott április 14-én szombaton a New York Palota Róma termében és annak előterében a valóban Nagy Badacsony Kóstolón.

„Jó döntés volt a patinás kávéházi részből a Róma terembe költöztetni a rendezvényt.” – mondta Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről. A megnövekedett látogatószám miatt vált szükségessé a költözés házon belül az új helyszínre, mely teljes mértékben elnyerte a kiállítók és a vendégek tetszését is. A tágas és vonzó térben valódi sétakóstolón vehettek részt a látogatók, a borvidék hegyeit járhatták be és ismerkedhettek az adott hegy borászataival és boraival. A teremben elhelyezett kivetítők segítségével a szervezők odavarázsolták a borvidéket a helyszínre.

A Róma terem előterében 15 turisztikai szolgáltató várta a látogatókat: hotelek és családi panziók, a legismertebb és új vendéglátóhelyek, helyi termékek, programhelyszínek mutatkoztak be, akik kínálatukkal jól kiegészítették és tették teljessé a Badacsony és Balaton élményt. A látogatók örömmel vették számba a badacsonyi nyaralás tervezéséhez szükséges információkat.

A Vivaldi teremben a rendezvényt kísérő két mesterkurzus program teltházzal zajlott: Sánta Zoltán WSET CE, Dip WSET (AIWS), Weinakademiker  „Úri muri– a Kéknyelűről őszintén” című előadásában a badacsonyi Kéknyelű sokszínűségét mutatta be, Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje,  a Bocuse d' Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja „Borok ételekhez vagy ételek borokhoz…” című előadása közben a résztvevők a badacsonyi borok mellé az általa kreált falatokat is megkóstolhatták.

A látogatók kedvenceket is választhattak: nyereményjáték során a számukra legkedvesebb badacsonyi borászatukra és badacsonyi borukra, valamint a kedvenc turisztikai kiállítójukra adhatták le szavazatukat. A Sabar Borház tarolt a játékban: ők kapták a legtöbb szavazatot, Kékfrankos rosé boruk úgyszintén. A Turisztikai szolgáltatóknál holtversenyben a Hotel Bonvino Wine&Spa és a Lábdi Piac lett a közönség kedvence.

A szervezők már tervezik a folytatást és a jövő évet. Az idei tapasztalatok alapján jövőre várhatóan még több kiállítóval március második felében kerül sor az eseményre.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Érezzék magukat csodásan az ősz legnagyobb és legvidámabb családi eseményén, a Népligetben!

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.

Fotó Szigetváry Zsolt

Hatalmas sikerrel zárult a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverése.