A női lét sokszínűségére volt kíváncsi az egyik legolvasottabb magazin

Átadták a Marie Claire fotópályázatának díjait, a nyertes képsorozatokból pedig kiállítás nyílt.

A női magazin fontos küldetése, hogy részt vegyen a hazai tehetségek felfedezésében és munkájukat, történetüket megismertesse az olvasóival. Ezért hirdette meg A női lét sokszínűsége témájú fotópályázatát, amelyre amatőr és profi fotósok munkáit is várták.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákból készült kiállítás az Allee bevásárlóközpontban volt látható. A Marie Claire elkötelezett a tehetséggondozás iránt. Kampányaikkal rendszeresen támogatják a különböző területeken alkotó erős és inspiráló nőket vagy hívják fel a figyelmet a legégetőbb társadalmi problémákra és a megoldásukon dolgozók példamutató munkájára. A Samsunggal közösen meghirdetett fotópályázatukkal a vizuális művészetek hazai – amatőr és profi – képviselőinek alkotásait kívánták megismertetni a nagyközönséggel.

A maximum öt képből álló portré-, divat- vagy riportfotó-sorozatokat a Csoszó Gabriella fotóművészből, László Krisztina főszerkesztőből és Békefi Dóra fotós-képszerkesztőből álló szakmai zsűri bírálta el. Az első helyet és a Volvo által felajánlott pénzjutalmat Icsu Renáta nyerte különleges hangulatú portrésorozatával, a Samsung közönségdíját, egy Galaxy csúcskészüléket pedig Mészáros Virág vehette át. A különdíj győztese Sándor Emese lett, aki egy 50 000 Ft értékű Allee vásárlási utalvánnyal gazdagodott.