Szombaton ismét Ludwig Lounge

Kortárs képzőművészetről könnyedén.

Május 19-én folytatódik a Ludwig Múzeum ingyenes képzőművészeti kibeszélő show-ja, amelyben egy-egy mű felnyitására, egész életművek megközelítésére vállalkozunk – eltérő nézőpontokból.

Művészet – Tudomány – Hit
Minden nem látszik – Türk Péter életmű kiállításához kapcsolódóan
Türk Péter munkássága az 1945 utáni magyar képzőművészet talán egyik legizgalmasabb és leginspiratívabb teljesítménye. Egy fontos és gondolatgazdag életmű, amely sajnos már nem bővül tovább, és amiről nem lehet nem beszélni: mű- és látványelemzés „a nem emberhez való tökéletesség” vonzásában. Mit jelent a vizuális formálásban az „éltető kíváncsiság”, amely „a látható és a láthatatlan viszonylatában medret teremt, ahová az élet bekéredzkedik”.

Program:
16.00 Százados László tárlatvezetése a Minden nem látszik - Türk Péter életmű-kiállításban
17.00 proKONTRA - Képzőművészeti Kibeszélőshow
Meghívott vendégek: Galambos Ádám – teológus
Kudász Gábor Arion – fotóművész
Nagy Ágoston – médiaművész
Százados László művészettörténész, a kiállítás kurátora
Moderátor, házigazda: Készman József
18.30 Zene – Binaura: Bricolage
A Binaura a kétezres évek elejétől készít szoftver alapú interface-eket, fizikai installációkat, ingyenes, nyílt forrású eszközök és nyelvek segítségével. Székhelyük Budapest, workshopjaikkal Európától Kanadán át Indiáig a legkülönbözőbb közegekben és közösségekben kutatják az interakciótervezés, a kreatív kódolás módszereit.
A "Bricolage" c. performansz az algoritmikus gondolkodás és problémamegoldás lehetőségeivel foglalkozó kutatásuk egyik állomása. Ősi permutációs módszerek, az esetlegesség különböző formái és kurrens gépi tanuláson alapuló algoritmusok alakulnak hangokká és képekké a folyamat során.

Az estét frissítő Delonghi kávéval indítjuk és pezsgős koccintással zárjuk a Gancia jóvoltából. A program ingyenes.

Hirdetés