2018. június 23. - szombat

Egy fantasztikus nő

Kinyomtatom...
plakát
Daniela Vega (ELF Pictures)

A film május 31-től elővetítéseken már országszerte látható a mozikban. Hazai premier: június 7.

A chilei Sebastián Lelio szerelmi drámája elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Kísérőfilmje Kis Hajni diák Oscar-díjra jelölt, Szép alak című 15 perces rövidfilmje. Az Egy fantasztikus nő című chilei dráma a Testről és lélekről elől hozta el a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját.

Egy fantasztikus nő
Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia - mint egész eddigi életében -, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

A hazai filmes színtér új magyar forgalmazóval bővült. A 2016-ban alakult, eredetileg dokumentum- és reklámfilmgyártással foglalkozó ELF Pictures 2018 májusától elindítja filmforgalmazási divízióját. Olyan különleges és díjnyertes arthouse játékfilmeket és dokumentumfilmeket terveznek moziforgalmazásban bemutatni a hazai közönségnek, melyek fontos társadalmi kérdéseket feszegetnek és művészi igénnyel készültek.
Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) című chilei drámája lesz, főszerepben a transznemű színésznő/énekesnő Daniela Vegával.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.