Egy fantasztikus nő

A film május 31-től elővetítéseken már országszerte látható a mozikban. Hazai premier: június 7.

A chilei Sebastián Lelio szerelmi drámája elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Kísérőfilmje Kis Hajni diák Oscar-díjra jelölt, Szép alak című 15 perces rövidfilmje. Az Egy fantasztikus nő című chilei dráma a Testről és lélekről elől hozta el a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját.

Egy fantasztikus nő
Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia - mint egész eddigi életében -, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

A hazai filmes színtér új magyar forgalmazóval bővült. A 2016-ban alakult, eredetileg dokumentum- és reklámfilmgyártással foglalkozó ELF Pictures 2018 májusától elindítja filmforgalmazási divízióját. Olyan különleges és díjnyertes arthouse játékfilmeket és dokumentumfilmeket terveznek moziforgalmazásban bemutatni a hazai közönségnek, melyek fontos társadalmi kérdéseket feszegetnek és művészi igénnyel készültek.
Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) című chilei drámája lesz, főszerepben a transznemű színésznő/énekesnő Daniela Vegával.