My Fair Lady Békéscsabán

Az idei évad utolsó bemutatója a Jókai Színházban.

A történet egyszerű, és rendkívül szórakoztató mind darab, mind musical formájában. Lizát, a kis virágoslányt az eső behajtja egy eresz alá, ahol a véletlen – vagy a sors – éppen Higgins nyelvészprofesszor és Pickering ezredes mellé sodorja. A két férfi – régi, kipróbált barátok – nem feltétlenül gentlemanokhoz illően, fogadást köt Lizára, melynek lényege, hogy Higgins, a megrögzött agglegény pár hét alatt az erős tájszólással és rossz grammatikával beszélő, közönségesen viselkedő lányból tökéletes „nyelvi megjelenésű” hölgyet farag.

„A világhírű darab szövegkönyvét - G. B. Shaw jellegzetes fanyar nyelvezetét megtartva - Alan J. Lerner írta, a verseket a Kossuth-díjas G. Dénes György. Mészöly Dezső fordításában kerül színre a produkció, a zenét Frederick Loewe szerezte.

Higgins nyelvészprofesszort a Nádasdy Kálmán-díjas Szomor György, Elizát, a virágáruslányt Papp Barbara, Pickering ezredest a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula játssza. A három főszereplőn kívül Mrs. Higgins-ként Somfai Évát, házvezetőnőjeként Fodor Zsókát láthatja a közönség. Eliza apja, Doolittle Katkó Ferenc, Freddy Balázs Csongor, de szerepet kapott többek között Nagy Erika, Ragány Misa, Hodu József, Galambos Hajnalka, és az egész Színitanház korábban végzett, illetve mostani hallgatói. A zenekart Gulyás Levente vagy Rázga Áron vezényli. A díszlet- és jelmeztervező Húros Annamária, koreográfus a Harangozó Gyula-díjas Sebestyén Csaba. Az előadást a Jászai Mari-díjas Radó Denise rendezi. Magyarországon az első My Fair Lady előadást édesapám, Seregi László rendezte.” (Seregi Zoltán igazgató)

George Bernard Shaw színművéből és Gabriel Pascal "Pygmalion" c. filmjéből adaptálva, az eredeti produkció rendezője: Moss Hart. A Színház a My Fair Lady c. musicalt a Tams-Witmark Music Library, Inc. (560 Lexington Avenue, New York, NY 10022) céggel kötött szerződés alapján mutatja be.
Előadások: május 22., 23., 24., 25., 26. 19:00

Hirdetés