Nyári szimfónia a Vajdahunyad várában

Bemutatkozott a ZEMA ékszermárka legújabb kollekciója.

A ZEMA porcelán és ékszermárka kizárólag saját tervezésű és kivitelezésű darabokat gyárt, melyek 100%-ban porcelánkészítő szakemberek, illetve festőművészek kezei által készülnek a márka saját, magyarországi manufaktúrájában. A prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszerek egyediségét tovább növeli, hogy a termékeket 21 karátos arany, valamint 23 karátos platina elemek díszítik.

A ZEMA ékszermárka, amely már évek óta a minőséget, a valódi értékek bemutatását és azok megtartását tartja legfontosabb irányelvének, 2014-ben elnyerte a Nemzeti Érték címet. A tavalyi évben pedig a New York-i Fashion Week-en mutatkozott be sikerrel a hazai brand. A megszokott klasszikus és tradicionális ékszerek legújabb darabjai mellett két új kollekció, az ŐSERŐ és a Nyári szimfónia fantázianévre keresztelt művészi szintű alkotások is debütáltak a ZEMA ékszermárka „Identitás&Image” elnevezésű bemutatóján. Mindegyik kollekciónak mögöttes tartalma és sajátos célja van: származásunk, múltunk értékeinek megőrzése és továbbadása a mai kor emberének.

Örök Klasszikusok - kötelező darabok mindenkinek
A témájukban sokszínű, változatos díszítő motívummal ellátott klasszikus kollekció darabjait jellemzi, hogy olyan mögöttes jelentéstartalommal bírnak, melyek múltunk, jelenünk és a jövőnk meghatározó elemeit hivatottak közvetíteni. Mindehhez apró jeleket, utalásokat és eleink világlátását használja fel, időnként határozott mintázatokat megjelenítve. 

A Tradíció kötelez, a jelen meghatároz. a jövő lehetőséget kínál
A tradicionális kollekció célja a kultúra, a népi kézművesség, a hagyományok fenntartása, melyet a márka már a kezdetektől szívügyének tekint. A tradíciók ápolását népi motívumok feldolgozásával és porcelán ékszerein való megjelenítésével igyekszik segíteni. Az egyre színesebb termékpalettával rendelkező kollekció a matyó mintázat mellett, kalocsai, szűr és lyuk díszítőelemekkel is dolgoz fel motívumokat. Az egyre több mintázatot megjelenítő ékszerek legújabb összeállításában székely írásos, palóc, illetve sárközi ornamentumokkal találkozhatunk.

A magyar ŐSERŐ, amely mindig velünk lehet
Az ŐSERŐ fantázia nevet viselő új vonal exkluzivitását az adja, hogy egy olyan erőteljes témát dolgoz fel, mint a magyarság eredete. A honfoglalás, illetve az azt megelőző időszakban élő népek kultúrája ihlette kollekcióban többek között bronzkori, szkíta, hun, továbbá avar kori elemekkel találkozhatunk. A kollekció színvilágát ezúttal a négy fő elem - a négy ősi erő - a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg. A bronzkori kollekció kicsit eltér a többitől, hiszen itt nem a színek dominánsak, hanem inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Az ékszerek mintázata szintén figyelemre méltó, ugyanis az alapminta itt az úgynevezett ZEMA-arany, melyet őseink még keletről hoztak be a Kárpát-medencébe. Az élet virágát mintázó alapot 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszítik.

Nyári szimfónia - allegória az élet zenéjével
A ZEMA legújabb művészeti kollekciója jelentősen eltér elődeitől, hiszen a jól megszokott híres magyar festők, mint Szász Endre, Faragó Miklós, Csontváry-Kosztka Tivadar művei helyett, az új nyári művészeti kollekció három nagy magyar zeneszerző munkássága előtt tiszteleg. Bartók Béla, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc nem csupán halhatatlan darabokat alkottak, de az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőséggel bírnak, hiszen hatással vannak a zenei és általános világnézetünkre.

Papp Erzsébet, a híres magyar ékszermanufaktúra designere mindig is vonzódott a zenéhez, hiszen művészeti iskolába járt. Ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor jön létre egy olyan kollekció, amely Liszt, Bartók és Kodály segítségével az utókor számára is képet alkothat a korabeli Európa zenei életéről és társadalmi hátteréről.
A Nyári Szimfónia elnevezésű új kollekció arcképes grafikáit a Forgony Art készítette. Az ehhez kapcsolt vidám nyári színek, aranyba foglalt kották teszik annak viselőjét is különlegessé. Az ékszerek légies szerkezete könnyed, mint egy nyári szimfónia. A levegő legkisebb rezgéseire is felel. Ez a finom kapcsolat a zenei környezettel szolid eleganciával és kiegyensúlyozott formákkal párosul.
A zene és kreatív art találkozása... Ez a Nyári Szimfónia!