Barabás Lőrinc Quartet - Other Than Unusual

Lemezbemutató ráadás koncert az Akvárium Klubban.

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A második, „Other Than Unusual” album budapesti bemutatójára március 21-én került sor a Müpában teltház előtt, a zenekar vendége Takuya Kuroda japán trombitaművész volt. A koncertre sokan nem jutottak be, így a zenekar egy "lemezbemutató ráadás" koncerttel kedveskedik a közönségnek 2018. május 25-én, az Akvárium Klubban. A visualról Biljarszki Maxim médiaművész gondoskodik, az előzenekar a Várallyay Petra Trió lesz.

„Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz érzés, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.
Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten.
Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.
Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.
Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.

A Várallyay Petra Trió 2014 októberében a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválon debütált, 2015 januárjában meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase-re, majd májusban a marosvásárhelyi Stud Jazz nemzetközi jazzversenyen elnyerte “A legjobb zenész” díjat. A zenekar azóta számos népszerű koncerthelyszín és nemzetközi fesztivál meghívott fellépője. 2017 novemberében a Sibiu International Jazz Competition döntőjében a "Best Instrumentalist" díjat vehették át. A trió által létrehozott karakteres zenei világban a precízen megkomponált részek a szabad improvizációval váltakozva alkotnak harmonikus egységet. A három fiatal és tehetséges zenész elképesztő hangszeres tudása, lenyűgöző összjátéka és zeneszeretete a kortárs jazzre való rácsodálkozás élményével gazdagítja a közönség tagjait.
Várallyay Petra - hegedű, zongora, ének
Berta Zalán – basszusgitár
Szikora Balázs – dob