Tokaj-Rakamaz Hegyalja 2009 infók

A 10. születésnapját ünneplő Tokaj-Hegyalja fesztivál, idén is minőségi szórakoz(tat)ást nyújt programjaival. A környezet önmagáért beszél, hiszen Magyarország egyik legszebb bortermelői vidéke méltán világhíres.

Szerintem egy ilyen fesztiválnál, a legjobb pár nappal előbb érkezni, és rápihenni a helyszínen a fesztiválra, vagy pár nappal tovább maradni, és kipihenni a fesztivál fáradalmait, de a legjobb az előtte is, és az utána is. Persze sajnos mindez, idő és pénz kérdése is. Programban és látni és hallanivalóban azonban nincsen hiány.

A környéken a fesztiválon kívül érdemes megnézni a festői szépségű tájat is. És a hely adottságait kihasználva érdemes bortúrákat is tenni.

A fesztivál idején borvidéki borhétvége lesz, ahol különleges borkóstolókkal, borbemutatókkal  és egyéb, kulturális programokkal várják majd a vendégeket a környék borászatai, éttermei.

A rendezvény ideje alatt Tokaj borászatai folyamatosan nyitva tartanak, de baráti társaságok számára érdemes előzetesen bejelentkezni, (TourinformTokaj Serház u. 1. Tel: 47/352-259) mert akkor akár magával a borásszal is lehet találkozni, illetve legtöbb helyen pogácsával, hidegtállal is kedveskednek a vendégeknek.

A jegyárak a szokásos minél előbb, annál jobb jegyében:

  • Hegyalja bérlet elővételes (június 1. - július 13. 18 óráig) - 4 napos 13.900 Ft
  • Hegyalja bérlet a helyszínen - 4 napos     17.900 Ft
  • Hegyalja napijegy elővételes (június 1. - július 13. 18 óráig) - 1 napos 4.990 Ft
  • Hegyalja napijegy a helyszínen - 1 napos 6.900 Ft
  • RészletBérlet (április 2. - július 13. 18 óráig) 3x5.500 Ft

További információk előző cikkünkben, illetve a fesztivál honlapján találhatók.