Pécs2010 a Szigeten

Külföldi és hazai fiataloknak mutatkozik be Pécs2010 programsorozata a Sziget Fesztiválon augusztus 12-e és 16-a között. Két színpadon, az árnyas Olvasóligetben, számos vendéglátóhelyen és a logót illusztráló hatalmas Vaszilij-szék alatt található Infosátorban minden megtudható a 2010-es rendezvényekről.

Egyedileg tervezett Vylian hordók között mutatták be a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program helyszíneit a Sziget Fesztiválon. A Sziget Fesztiválon megjelenő programokat, valamint a tervezett pécsi események legérdekesebbjeit Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője valamint Szép Fruzsina programigazgató társaságában Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szalay Tamás művészeti igazgató és Girán János Pécs MJV Polgármesteri Hivatalának kabinetfőnöke mutatta be.

A következő évek programjai nemcsak Pécs, de a teljes baranyai régió fejlődéséhez hozzájárulnak – mondta el a tájékoztatón Csák Ferenc szakállamtitkára. Ezt megalapozza az is, hogy az elkezdődött fejlesztések és a már hosszú ideje zajló előkészületek célja Baranya megye központját európai színvonalú kulturális térré és köztérré alakítani.

Szalay Tamás, a Pécs2010 EKF program kulturális igazgatója szerint a megjelenés a Sziget fesztiválon elsősorban a külföldi célközönség miatt fontos; Hollandiából, valamint a Skandináv országokból számít a legtöbb külföldi vendégre 2010-ben Pécs városa, ahol nemcsak a hazai, a nemzetközi közönség is kiemelkedő programkínálatból válogathat.

Hirdetés