Az HBO saját gyártású Harry Potter-sorozatában a hatszoros Emmy-díjas, kétszeres Tony-díjas, Olivier-díjas, BAFTA- és Oscar-jelölt John Lithgow lesz látható Albus Dumbledore szerepében; Minerva McGalagonyt a Tony-, Golden Globe- és Olivier-díjas, Oscar- és Emmy-jelölt Janet McTeer alakítja; Perselus Pitont az Emmy- és BAFTA-jelölt Paapa Essiedu játssza; Rubeus Hagrid szerepében pedig a BIFA-jelölt Nick Frost lesz látható. Mindannyian a sorozat állandó szereplői közé tartoznak majd.

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte amegjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán. Ráadásul a minőség és az árfekvés vonatkozásában is sikerültmegtalálnia a neves cukrászséfnek az arany középutat, hiszen 550 forintért kóstolható meg a finomság.
Viharként söpört végig az országon tavaly év végén a dubaji csoki mánia, amit mostanra egy másikújdonság, az angyalhaj csokoládé szorított a háttérbe. A rózsaszín csodaként is emlegetett édesség a látványa miatt azonnal a gyerekek kedvence lesz, de az igazi csavar azután jön, ha kettétörjük a táblát: a belsejéből ugyanis sűrű vattacukor szálak bújnak elő.
Jakabfi Dávid, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja ráadásul új szintre emelte a legújabb őrületet, és Magyarországon elsőként alkotta meg az angyalhaj csokoládéból készült fagylaltot, amióriási sikert aratott a vásárlók körében.
„Az angyalhaj csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött. A rózsaszín csokoládé a kicsiket és anagyokat egyaránt leveszi a lábáról, ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes lenne a nyár közeledtével fagyiként is kínálni” – mutatott rá.
A desszertséf elárulta, a fagyihoz a retró ízként igencsak közkedvelt puncsot vette elő, amibe amár említett ruby csoki reszelék mellett pisztáciát és török vattacukrot csempészett, így tökéletesen visszaadja a klasszikus angyalhaj csokoládé ízét. Utóbbit is értékesítik nemcsak Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében, hanem a nyíregyházi Csekő Cukrászdában, Magyarszéken, és a Cups and Flowers kínálatában is megtalálható. A cukrászséf elmondása szerint a csoki annyira kelendő,hogy nincs az a mennyiség, amit ne vásárolnának meg a vendégek.
Jakabfi Dávidnál 550 forint egy gombóc fagyi
A nemzetközi szinten is elismert patissier elmondta, a fagyiért két kézzel kapnak a gyerekek, akik a látvány miatt sokszor a mese után aranyhajra keresztelik át az ízletes gombócokat.
Bár a Balaton környékén a 600, 700, de még a 800 forintos gombócárak sem ritkák, Jakabfi Dávidműhelyében tavalyi áron, 550 forintért kóstolható meg más ízek mellett az angyalhaj csokoládés fagylalt is.
„A fagylaltjaink méretét sem spóroljuk le, nagyjából 5,5 dekás mindegyik adag, ami az átlagosnál nagyobbnak számít a mai piacon. Szerencsére a vendégeink számából is visszatükröződik az, hogy mindig a legmagasabb minőségre törekszünk, hiszen rendszeresen sorok állnak aműhelyünknél, és éppen a kerthelység bővítése zajlik, mert már kevésnek bizonyul ott az ülőhely” – meséli a híres patissier.
Sikereikkel kapcsolatban azt is elmondta, hogy süteményeik forgalma tavaly az ötszörösére nőtt, és jelentősen emelkedett azoknak az esküvőknek a száma is az országban, ahová tőlük rendeltek édességeket, amire kifejezetten büszkék.
Jakabfi Dávid egyúttal jelezte, már csak néhány napig, április 15-ig lehet tőlük rendelni csokoládét online, így aki még szeretné házhoz kapni az édességeit, annak igyekeznie kell.