A gyerekek életének egyik legfontosabb része a játék, azonban arról megoszlanak a vélemények, hogy mikor, mivel és hogyan játsszanak a lurkók.

Szabó Zsófi, Pintér Adrienn Ada és Gregori Dóra modell-szépségkirálynő Budapest legimpozánsabb belvárosi játéküzletének megnyitóján, a Párisi Udvarban májusban nyíló Játékszigetben beszélgettek erről.

Ada ikerfiai már kamaszok, így a velük való közös játék már a felnőttek számára is rendkívül szórakoztató. A csinos műsorvezető azt is elárulta, náluk milyen játékok szerepelnek a tiltólistán. „A fiúkkal sokszor már nem csak gyerekeknek szóló társasokkal játszunk, így ez a tevékenység szórakoztató minden korosztály számára” – magyarázta Ada, aki ma már máshogy áll a játékválasztáshoz, mint korábban – „Míg picik voltak, próbáltam a játékfegyvereket kihagyni a repertoárból, de egy ponton túl ezek is kikerülhetetlenek lettek. Mostanában inkább a teljesen haszontalan dolgokról próbálom lebeszélni őket, illetve olyanokról, amikről tudom, hogy körülbelül öt perc után a sarokban végzik” – tette hozzá a műsorvezető, akitől Szabó Zsófi vette át a szót.

„Az erőszak minden formáját elítélem, éppen ezért nem szeretném, ha pisztollyal, vagy egyéb játékfegyverrel játszana Mendel. Ilyen pici korban viszont nagyon fontosnak tartom például a készségfejlesztő játékokat, hiszen ezek segítségével látványosan fejlődhetnek, ami már egészen kicsi korban megfigyelhető” – mondta Zsófi.

Ada és Zsófi saját gyermekkori élményeiket is felidézték, mindkét hölgynek az építőjátékokhoz kapcsolódnak a legszebb emlékeik. „Volt egy Duplo hajóm, ami a mai napig megvan, azzal játszottam a kádban kiskoromban” – mesélte Ada nevetve. – „A testvéremmel sokat Duplóztam, ezt a mai napig emlegetjük. Érdekes, hogy a babakori emlékeim jobban megmaradtak bennem, mint a későbbiek” – tette hozzá Szabó Zsófi.

A különleges eseményen részt vett még Németh Erika klinikai gyermek szakpszichológus is, aki elmondta: „A gyerekekben a hétköznapi történések által keltett érzéseket, indulatokat, jókat és rosszakat egyaránt a szabad játék, mint az öngyógyítás tudattalan mechanizmusa segít feldolgozni. Ezért fontos, hogy minden gyerek otthonába kerüljön játék.”

Az exkluzív üzletmegnyitóra ellátogatott Vasvári Vivien és férje, Fecsó is. Vivi gyermeki lelkesedéssel válogatott a hatalmas kínálatból. „Ahogy beléptem a boltba, azt éreztem, hogy szinte mindent megvennék, annyira szép játékok vannak itt. Persze az én gyerekeim sem kapnak meg mindent, nem szeretném elkényeztetni őket. Viszont van otthon egy szekrény tele apró játékokkal, ezekkel nagyon szeretem meglepni a kicsiket. Ezek a kis jutalmak szerintem motiválóan hatnak rájuk” – árulta el Vivien.

A különleges eseményen részt vett még Beszeda Gábor, Kardos Eszter és kisfia, Erik, Dobrády Ákos és a Kicsi Gesztenye Klub sztárjai. A Játéksziget Parisi udvar május elején nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.