A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén Somló és Tokaj is kitűnően szerepelt.

A somlói Tornai Pincészet pedig Magyarországon egyedülálló teljesítménnyel, negyedik alkalommal szerezte meg a verseny legmagasabb elismerését, a Trófea díjat.

Az IWC a világ egyik legnagyobb borversenye, bírálata pedig a legalaposabb. A többfordulós folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább 10, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. A versenyre évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ több mint 50 országából, és mindössze 3%-uk kap aranyérmet. Ezek közül újabb kóstolással választják ki a Trófea díjasokat, amelyek tehát a legjobbak közül is a legjobbak. Az idei versenyben magyar pincészetek összesen öt aranyérmet és két Trófea díjat kaptak: édes borokkal három tokaji pince, a Vaxco Vineyards (arany), a Royal Tokaji Borászat (arany) és a Patrícius Borház (arany és Trófea), száraz fehér borokkal pedig a somlói Tornai Pincészet (2 arany és Trófea). A Tornai Pincészet teljesítménye azért különösen figyelemreméltó, mert korábban három egymást követő évben nyert már Trófeát (Juhfark boraival), ami világviszonylatban is nagyon ritka, és most a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűvel négyre emelkedett a Trófeáik száma.