Idén májusban a National Geographic különleges gasztrokalandra hívja a nézőket az Oscar®-jelölt, Emmy®- és Golden Globe®-díjas színésszel, Stanley Tuccival, aki Olaszországot járja be a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című sorozatban.

Idén májusban a National Geographic különleges gasztrokalandra hívja a nézőket az Oscar®-jelölt, Emmy®- és Golden Globe®-díjas színésszel, Stanley Tuccival, aki Olaszországot járja be a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című sorozatban.
A SALT Productions és a BBC Studios sorozatában a világhírű színész öt régióba látogat (Toszkána, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Abruzzo és Lazio), hogy bemutathassa a gazdag hagyományokat és különleges ízeket. A premier május 25-én, 16:00 órakor kerül adásba a National Geographic-on, május 16-ától pedig minden epizód elérhető lesz a Disney+ felületén.
A National Geographic és Stanley Tucci szellemes, elbűvölő és magával ragadó történetmesélése új nézőpontból mutatja be Olaszország közkedvelt és kevésbé ismert szegleteit, miközben varázslatos vidékekre viszi a nézőket. Stanley Tucci mélyen személyes felfedezésében végigkövethetjük, ahogy bejárja az ország lélegzetelállító tájait. Találkozik helyiekkel, séfekkel, gasztronómiával foglalkozó emberekkel, halászokkal, kézművesekkel és még cowboyokkal is azért, hogy megtalálja a rejtett gyöngyszemeket és a titkos történeteket. Megismerhetjük a gazdag történelmet és az olaszok ételekhez fűződő fontos kapcsolatát, amely az egyes régiók sajátos kultúráját formálta, és az ikonikus tésztáikat is életre hívta. A sorozat több mint egy egyszerű úti beszámoló: gazdag, történetközpontú felfedezés, amely Olaszország kulináris hagyományainak gyökerét kutatja.
„Olaszország gyakorlatilag maga az érzékek lakomája, a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” műsor pedig egy vacsorameghívás. Az ételeknél sokkal többről szól; emberekről, történelemről és arról a szenvedélyről, amely Olaszországot olyan különlegessé teszi. Hiszek abban, hogy egy jó étkezés inspiráló, és remélem, hogy a nézőket is motiválni tudom, hogy minél jobban nyissanak az olasz kultúrára, annak minden szépségére és gazdagságára.” – mondta Stanley Tucci.
Öt felejthetetlen epizódon keresztül követhetjük, ahogy Tucci pazar sienai lakomát élvez Toszkánában, felfedez Lombardia futurisztikus „farmtól az asztalig” finomságait, és ismét feltárja Lazio rusztikus világát az időtlen kulináris rituálékon keresztül. Először jár Trentino-Alto Adige régióiban, az alpesi csodavilágban, ahol fenyőtű pestót kóstol és egy traboccon, egy évszázados fából készült halászati állvány tetején ízleli meg Abruzzo tradicionális, vad tengergyümölcseiből készült ételeit.
Útközben Tucci elmerül azokban a szenvedélyes történetekben és régi hagyományokban, amelyek Olaszország legikonikusabb ételeit formálták. Ez Olaszország, ahogy eddig nem lehetett látni – az ízek, a történelem és a szívhez szóló történetmesélés mámora.
Az ötrészes sorozat a SALT Productions és a BBC Studios Specialist Factual Productions közös produkciójában készült. A „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” premierje május 25-én lesz a National Geographic csatornán 16:00 órakor, a Disney+ platformra pedig május 16-án kerül fel az összes epizód.