2018. november 15. - csütörtök

A király beszéde

A király beszéde
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A Disney elővette 1950-es régi nagy klasszikusát. Nem tudom mi volt ennek az oka, talán csak az, hogy ebből a meséből még nem készített élőszereplős változatot, vagy az , hogy az eredeti rajzfilm készítése óta sokat fejlődött a digitális technika és sokkal látványosabban megeleveníthető ez a mese.

Tim Burton úgy látszik nagyon szeret Johnny Deppel forgatni, mert (oly sok közös munka után) legújabb rendezésében, az Éjsötét árnyékban is neki adta a főszerepet. Igaz, hogy ez egy vámpíros film, de nem a Twilight vagy Vámpírnaplók rajongóknak készül, bár az előzetesből úgy tűnik, hogy a klasszikus vámpírfilmektől is igencsak távol áll majd. A filmet Tim Burton és/vagy Johnny Depp rajongóinak ajánlom, vagy azoknak, akik szeretnének egy jó mozit megnézni. Érdekesség, hogy Burton 2012-ben két vámpír filmmel készül, hiszen Amerikában nyáron debütál, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász is (nálunk előreláthatólag augusztusban kerül majd a hazai mozikba). Addig is itt van Nekünk az Éjsötét árnyék (Dark Shadows), ami már 2012 május elején a hazai mozik vásznára kerül.

Részlet a Suszter, szabó, baka, kém című filmből

Múlt héten nálunk is estartolt a legújabb kémfilm, amelyben a főszereplő nagyon nem hasonílt James Bond-hoz, Jason Bourne-hoz, vagy Ethan Hunt-hoz, de ezzel nincs is semm baj. Gary Oldman vastag keretes szemüvegében, ballonkabátjában remekül alakítja a fondorlatos, átverhetetlen nyugdíjas(?) ügynököt.