2018. november 21. - szerda

Noomi Rapace remek választás volt a tetovált lány szerepére

Noomi Rapace remek választás volt a tetovált lány szerepére
Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Részlet a Sherlock Holmes 2 Árnyjáték című filmből

Néhány hete már megjelent DVD-n a Sherlock Holmes második része, így újra átélhetjük a januári moziélményt a kedvenc nyomozó párosunkkal, Sherlock Holmessal és Watsonnal. Kalandban és izgalomban most sem lesz hiány, de lesz legénybúcsú(?), esküvő, egy (szó szerint) félresikló nászút és több ország bebarangolása. A párost pedig segíti egy új szereplő, Noopi Rapace, akit korábban, mint a svéd tetovált lányt ismerhettünk meg.

Úton

A második részek és könyv-adaptációk kegyetlen tanulságai - miszerint mindig az első a legjobb, és a vásznon lehetetlen több száz oldalnyi akciót hozni - a Stieg Larsson-trilógia várva várt utolsó részében is igazolódni látszanak. Már az első kettőben is nehéz volt elfogadni, hogy a skandináv paradicsomok egyikében történik mindaz, ami. Ez csak hozzáad az élvezeti értékhez, sőt, a megoldáshoz is: mert emberi és szervezeti szinten is megmutatkozik, hogy olykor sem igazság, sem irgalom nem létezik; semmi sincs, csak a reváns.

Noomi Rapace remek választás volt a tetovált lány szerepére

Elsőre azt gondolhatnánk, fantasy történetről vagy egy önmagát kereső lázadó fiatalról van szó, az előzetes alapján azonban rögtön egyértelművé válik, a következő 2 és fél órában bűnügyi thrillerben lesz részünk.