Búcsúzunk kollégánktól, Lantai Józseftől

2010. szeptember 10-ét írunk. Egy csoport újságíró várakozik a Kinizsi utcai Monarchia Borszaküzlet előtt. Mindenki csak a sajtóst, László Ágnest ismeri, de hamar feloldódik a hangulat az első pár korty bor után. A bórkóstolást kötetlen beszélgetés követi, az eleinte zárkózott társaság összebarátkozik. Ezen az alkalmon volt szerencsénk először megismerkedni Lantai Józseffel. 

Másnap reggel egyből meg is kaptuk a megbeszélt fotókat. Utána rendszeresen találkoztunk sajtótájékoztatókon, hiszen Józsit nem volt nehéz felismerni. Mindig ott fotózott az első sorban, és mindig volt pár jó képe az adott eseményről. Olyannyira összebarátkoztunk, hogy rendszeresen küldtük egymásnak a meghívókat és próbáltuk elcsípni a legjobb sajtóeseményeket, mert kis médiaként ez nem egy egyszerű feladat. 

2013-tól sikerült szorosabbra fűzni az együttműködésünket és Józsi már rendszeresen a CSEPPEK.hu-n publikált. Lelkiismeretesen dolgozott, mindig lehetett rá számítani. Sokszor még éjjel is töltötte fel a cikkeket. Nem szelektált, ahová hívták, elment és korrektül beszámolt róla, készítette a képeket. Egy igazi újságíróként. Együtt örültünk, hogy a COVID-ot túléltük, és újra személyesen találkozhattunk. Sok szép közös emlékünk van az elmúlt évekről.

Az életének utolsó napjaiban a Strand fesztiválról tudósított, majd az örök nyugalomba szenderült.

Józsi, nagyon sajnáljuk, hogy már nem vagy itt köztünk. Hiányoznak a beszélgetések, hiányzol a sajtótájékoztatókról, amik nekünk már nem lesznek olyanok, mint amikor együtt voltunk.

Köszönjük ezt a szép 14 éves együttműködést! A CSEPPEK.hu nem tartana ott, ahol most van. 

Búcsúznak Tőled a CSEPPEK.hu munkatársai.