Fashion Week 2009 (nyár) – 1. nap

Hazánkban immár 7. alkalommal rendezték meg a Fashion Weeket a divat hétvégéjét. Igaz, idén ugyanazok a divattervezők mutatkoztak be mint a tavalyi őszi rendezvényen, arra még valószínű egy darabig várni kell, hogy a londoni vagy a milánói divathéttel egy lapon említsük a budapesti eseményt. Mindenesetre már az előrelépésnek tekinthető hogy az esemény immár rendszeresnek mondható és a kezdeményezés nem halt el.

A pénteki estén 7 divattervező mutatta be nyári kollekcióját.

2009. április 24. 20:18 - Nicole ©View on Flickr

A Madream fekete-fehér kollekcióját olyan nőknek szánja akik a világot nem veszik komolyan, ennek ellenére a kollekció elegáns és utcán is hordható.
Reök Cecilia és Varga Tímea bikini kollekcióval készült az estére. A bikiniket egzotikus áthelyezhető virágokkal díszítették. Az alkalmazott türkiz, ciklámen és citromsárga üde színek és a virágok a megújulást a tavaszi tündöklést szimbolizálják.
Nicole egyszerű nyári ruhái az ókori görög világot idézik. Lenge lebegő, valamint fodrokkal díszített hosszú lebegő ruhák. A rövidebb darabok olykor úgy tűnnek, mintha egy nagy darab anyagból varrás nélkül készült leplek lennének. Ez adja könnyedségüket. Elegáns finom darab az apró nyomott virág mintás selyem anyagból készült rövid ruha. Az overál is egy elegáns estélyi ruhává avanzsálódott a kollekcióban ciklámen selyem nyakba kötős felsőrészével.

Gere Márta Georgina táskakollekcióval mutatkozott be. A tervező szerint selyemcukorka hangulatot idéz a kollekció. A táskákon masnik, arany szálak, rattan jelennek meg.
A Born egy új munkaruházattal foglalkozó márka szeretne lenni a piacon. A felvonultatott darabok ötletesek de nem éppen tudom elképzelni munkahelyi öltözetnek egy komoly cégnél. A csokoládéval betározható öv gondolom valami promóciós hoszteszruha és nem csoki-fanatikus irodistáknak lett szánva.
Földi Klára kollekciójának jelszava csillogás reggeltől estig. Ezüstcsillám, lenvászon metál fénnyel,strasszok és flitterek. Ez kameránknak már annyira sok volt hogy nem tudta feldolgozni a csillogó élményeket ezért csupán néhány kép készült a kimondottan remek és elegáns kollekcióról.

Fufavi anyagok érdekes kombinációja. A darabok inkább egy alternatívabb irányvonalat képviseltek, nem kimondottan a hordhatóság volt az első szempont. Az alkalmazott anyagok alapján inkább képzelném téli mint nyári kollekciónak.
Kis felüdülésnek számított az est végén Váradi Csaba bemutatója. Aki saját modelleket hozott, így üdítően hatottak az után hogy egész este ugyanazok a modellek mutatták be az összes kollekciót.

Hirdetés