Ha már a ProsperGo szóba került... 3. folytatás

No és ha jövedelmet szeretne?
Olvassuk el az egyik hozzászólást, lelkesen beszél erről a lehetőségről. Neki tetszik.

Mit akar? Munkája után pénzt – természetes. Igaza van, logikája is érthető: beszervez sok embert és ezért neki jár a jutalék. Megérdemli. Mellesleg, munkaviszonyt akar, főállást – más kérdés az, hogy ezt akkor tudja megtenni, ha rábír (beszervez) sok embert, hogy minél többet költsenek folyamatosan (ez abszolút pozitív dolog?).
DE most úgy az egész rendszert nézzük: igaz-e, hogy mindenkinek lehetősége van erre?
Elvileg és gyakorlatilag van egy határ, egy idő után már nincs ember, aki beszervezhető lenne.
És most, amikor Téged, engem vagy bárkit be akarnak szervezni és elmondják a jövedelem-szerzési (nem megtakarítási!) lehetőséget, csak egy kicsit gondolkodj el! Milyen ember vagy? Olyan, akinek van szervezőtehetsége, gyakorlata? Ha igen, vesd össze a lehetőségeidet (időbefektetés, munkaráfordítás stb.) – ha úgy látod, megéri, állj neki! Ha azonban szülői munkaközösségben sem sikerült összeszedned még egyszer sem a pénzt az év végi búcsúztatóra – akkor gondolkodj el rajta. Ez kvázi egy ügynöki tevékenység – ha kifogysz az ismerősökből, vadidegen embereket kell meggyőznöd. Ebben van az „igazi pénz”, ezért dolgozni kell és kell hozzá „alkat” – így építs fel a reményeidet a nagy pénzszerzési lehetőséggel kapcsolatosan (ha még emlékszel arra a 80.000.000 millió Ft-ra).
Én nem akarok lebeszélni senkit, csak …..
Én nem akarok senkit lebeszélni se erről se másról. Csak azt gondolom, hogy sokan valami rózsaszín álomban élnek, s a legegyszerűbb dolgokat se veszik észre:
- csak a megtermelt jövedelmet lehet szétosztani, utána csak újraelosztások vannak,
- nem mérik fel, miből is van „igazi” jövedelem,
- nem látják, ők a rendszerben milyen szerepet tudnak/fognak betölteni,
- de ami igazán furcsa, szerintem az aláírt szerződést bár elolvassák(?), de bizonyos részletekkel nincsenek tisztában.

Magáról a rendszerről még pár gondolatot: az alapötlet, hogy „saját ügyességeden múlik, hogy mennyit keresel” – alapvetően igaz, mint az is, hogy az „ügyetlenek, későn bekapcsolódók pénze„ osztódik el. Hogy a rendszer mennyire „igazságos”, ne arra gondoljunk, hogy a belépő tagoknak mindegyikének elvileg ugyanolyan lehetősége van – nem. Itt sokkal lényegesebb, hogy van a „szervezet” és a szervezetnek pénzt hozó tagok. A tagoknak semmiféle belelátásuk nincs a szervezet belső elszámolásába, de ami még fontosabb, joguk sincs az elszámolással kapcsolatos módosításokra (bővebben http://www.jogiforum.hu/files/publikaciok/szanto_judit-piramisjatek[jogi_forum].pdf ). Ha azt mondod: lényegtelen - nem értek vele egyet - vagy: és máshol is így van – ez nekem nem érv, de a Te dolgod, milyen döntést hozol.

Csak azt mondanám még egyszer, legyünk tisztában, miről van szó. A szerződéseket pedig addig érdemes olvasni, míg meg nem érti az ember, ha valami nem világos, addig kell magyaráztatni, míg világos lesz …..
Én csak erre akartam felhívni a figyelmet.

Hirdetés