Színház, Dráma, Nevelés

Időpont: 
2009. november 12. 0:00 - csütörtök - 2009. november 15. 0:00 - vasárnap

Az idén 20 éves Magyar Drámapedagógiai Társaság 2009. november 12-15-én rendezi meg a Színház, Dráma, Nevelés elnevezésű módszertani programját Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban, immár tizenhetedik alkalommal.

A drámatanároknak, gyermek- és diákszínjátszó-rendező pedagógusoknak, a közművelődésben színjátszással, színházi neveléssel foglalkozó szakembereknek, színháziaknak, érdeklődőknek szóló megszokott tréningeken, bemutató órákon, műhelyfoglalkozásokon kívül ez évben a rendezvény keretein belül zajlik a IDEA Europe, a nemzetközi drámapedagógiai szervezet európai szekciójának konferenciája is, amelyre számos külföldi résztvevőt várunk.

Péntek délután az érdeklődők újból megtekinthetik a XVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál legjobb előadásait. Ezt követően Artner Szilágyi Szilvia (Sisso) és Králl Csaba színikritikusokkal folytatnak beszélgetést az előadásokról azok rendezői és a nézők. Esti programként pedig a debreceni Vojtina Bábszínház Mutatványos vitézek, avagy Lúdasmatyi Toldival Kukoriczázik és a Perényi Balázs által rendezett Csongor és Tünde című előadások tekinthetők meg.

14-én, szombaton a pedagógia több területét felölelő (óvodapedagógiai, alsó tagozatos, nyelv- és magyartanári) programunk az érdeklődők széles körét kívánja megszólítani, olyan elismert szakemberek vezetésével mint Kuszmann Nóra, Wenczel Imre, Vatai Éva, Csabai Flóra, Mészáros Beáta és Török László.

16.30-tól európai fórumra várjuk az érdeklődőket, melynek címe egyben témája is: Drámapedagógia Izlandtól Boszniáig.

18.00 órakor kerül sor a Magyar Drámapedagógiai Társaság közgyűlésére, ami után Ladányi Andrea és Borlai Gergő előadását láthatja a közönség.

A részletes program megtekinthető a Magyar Drámapedagógiai Társaság és Marczibányi Téri Művelődési Központ honlapján.

Hirdetés