2017. december 14. - csütörtök

Színház, Dráma, Nevelés

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. november 12 - 2009. november 15

Az idén 20 éves Magyar Drámapedagógiai Társaság 2009. november 12-15-én rendezi meg a Színház, Dráma, Nevelés elnevezésű módszertani programját Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban, immár tizenhetedik alkalommal.

A drámatanároknak, gyermek- és diákszínjátszó-rendező pedagógusoknak, a közművelődésben színjátszással, színházi neveléssel foglalkozó szakembereknek, színháziaknak, érdeklődőknek szóló megszokott tréningeken, bemutató órákon, műhelyfoglalkozásokon kívül ez évben a rendezvény keretein belül zajlik a IDEA Europe, a nemzetközi drámapedagógiai szervezet európai szekciójának konferenciája is, amelyre számos külföldi résztvevőt várunk.

Péntek délután az érdeklődők újból megtekinthetik a XVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál legjobb előadásait. Ezt követően Artner Szilágyi Szilvia (Sisso) és Králl Csaba színikritikusokkal folytatnak beszélgetést az előadásokról azok rendezői és a nézők. Esti programként pedig a debreceni Vojtina Bábszínház Mutatványos vitézek, avagy Lúdasmatyi Toldival Kukoriczázik és a Perényi Balázs által rendezett Csongor és Tünde című előadások tekinthetők meg.

14-én, szombaton a pedagógia több területét felölelő (óvodapedagógiai, alsó tagozatos, nyelv- és magyartanári) programunk az érdeklődők széles körét kívánja megszólítani, olyan elismert szakemberek vezetésével mint Kuszmann Nóra, Wenczel Imre, Vatai Éva, Csabai Flóra, Mészáros Beáta és Török László.

16.30-tól európai fórumra várjuk az érdeklődőket, melynek címe egyben témája is: Drámapedagógia Izlandtól Boszniáig.

18.00 órakor kerül sor a Magyar Drámapedagógiai Társaság közgyűlésére, ami után Ladányi Andrea és Borlai Gergő előadását láthatja a közönség.

A részletes program megtekinthető a Magyar Drámapedagógiai Társaság és Marczibányi Téri Művelődési Központ honlapján.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Fortepan

Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen, rendhagyó témával jelentkezik az idei év utolsó HajóHíd Estje!

fotó Toldi Éva

Magyarországi bemutató a Rózsavölgyi Szalonban.

plakát

Kortárs zene és irodalom a Várkert Bazárban.