Alfaterna vokál és hangszeres trió

Időpont: 
2009. november 16. 12:15 - hétfő

2009. november 16-án, hétfőn 12:15-kor a budapesti Szent László Gimnáziumban (1102 Budapest, Kőrösi Csoma S. út 28-34) kerül sor az Alfaterna vokál és hangszeres trió hangversenyére, Gianluigi Esposito, Antonio Saturno, Francesco Pepe, Antonio Salvati részvételével. Vezényel: Paolo Saturno.

Paolo Saturno, Teológia szakon végzett, diplomáját Bölcsészettudományból szerezte, valamint Ének, Zenei Didaktika, Kóruszene és Karvezetés diplomával is rendelkezik. Papi tevékenysége mellett előadásokat tart, esszéket ír és a salernói “G. Martucci” Zenemûvészeti Iskolában Zenetörténetet és –esztétikát tanít.

Antonio Saturno, salernói gitárművész és zeneszerző. Gitárművészeti diplomáját Raimondo Di Sandro irányításával szerezte, tudását Maurizio Colonna mellett tökéletesítette. A harmónia és ellenpont tanulmányait Alfonso Vitale és Raimondo Di Sandro mestereknél végezte. Aktív koncertező tevékenységet folytat szólistaként éppúgy, mint hangszeres és vokális kamarazenekarokban és nagyzenekarokban. Állami középiskola gitártanára.

Francesco Pepe, salernói fuvolaművész, a salernói „G. Martucci” Zeneművészeti Iskolában végezte traverz fuvola tanulmányait kitűnő minősítéssel Mo Pasquale De Maio vezetésével. 2005-től Mo Salvatore Lombardi továbbképző kurzusait látogatja. Aktív koncertező tevékenységet folytat mind szólistaként, mind pedig kamara- és szimfonikus zenekarok tagjaként, akikkel számos cd-t rögzített és több, nemzetközi, országos és regionális televíziós közvetítésen vett részt. Állami középiskolai fuvolatanár.

Gianluigi Esposito, salernói énekes. Ének és a nápolyi klasszikus repertoárra irányuló tanulmányait Mimmo Angrisano, a Sergio Bruni Iskola kiemelkedő képviselője vezetésével végezte. Hangversenyező pályafutása 1996-ban kezdődött az Antonio Saturnóval alkotott duóval, mellyel különböző olasz tartományokban lépett fel. Beiratkozott a Salernói Konzervatórium muzikológiai szakára. Campania tartomány középfokú intézményeinél különböző projektek külsős népzenei tanára.

Antonio Salvati, a Rosso al Tramonto Zenei Kiadó Kft. alapítója és ügyvívője számos tapasztalatot szerzett az olasz könnyűzene területén. Zenész és énekes múltjából fakad az a vágya, hogy saját intézményt hozzon létre azzal a céllal, hogy felfedezze és megismertesse az új tehetségeket, tökéletesítse és előmozdítsa terveiket, miközben művészeti és lemezfelvételi szempontból is támogatja őket, következésképpen országos és nemzetközi szinten megszervezi zenei rendezvényeiket, koncertjeiket. Ennek a lelkes hozzáállásnak köszönhetően az évek során számszerileg és minőségileg is növekedett a művészek és zenei katalógusok száma.