Gergye Krisztián Társulata a Spicc Színpadon

Helyszín: 
Időpont: 
2009. november 22. 0:00 - vasárnap - 2009. november 23. 0:00 - hétfő

Gergye Krisztián Társulata először mutatkozik be a Gödör Klub Spicc Színpadán. November 22-én, vasárnap 20 órától a Danse Macabre című „haláltánc-koreográfiát” láthatjuk, majd november 23-án, hétfőn 20.30-tól a díjnyertes Mindenhol jó, de legjobb a Paradicsomban című „kortárs tánc-rituálé"-ját.

A Danse Macabre az MU Terminál számára az előző évadban készült előadás felújítása. Előadói a társulat tagjai, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Domokos Flóra és a Közép-Európa Táncszínház táncosai, Horváth Adrienn és Mádi László. „A haláltánc motívumának ősisége, roppant hagyománya számos elemében idéztetik meg e puritán, külsőségeiben igen letisztult munkában. Gergye megannyi ponton utal a jól ismert Haláltánc-ábrázolásokra, amikor szellemesen idézget és karikíroz katedrálisajtótól Matisse-ig” – írja az előadásról Halász Tamás kritikus.

November 23-án, hétfőn 20.30-tól a díjnyertes Mindenhol jó, de legjobb a Paradicsomban című „kortárs tánc-rituálé”-ban színre lép maga a koreográfus, Gergye Krisztián, valamint Tárnok Marica, Domokos Flóra, Gresó Nikoletta, Virág Melinda, Gergye Krisztián, Téri Gáspár, Frigy Ádám és Hoffmann Adrienn, énekel Ágens. Az előadás, amely teremtésmítoszok sajátos elegye, Forgách András szavaival „olyan, mint egy alaposan végiggondolt és aprólékosan kivitelezett freskó”.