2018. november 15. - csütörtök

Köztes idő: Ad Hoc (Et Nunc)

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Dorottya Galéria
Időpont: 
2009. november 25 - 2009. december 18

Az Ad Hoc (Et Nunc) című kiállítás közvetlen előzménye egy kiállításdizájn-workshop a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahol a résztvevők, valamennyien a MOME Vizuális Kommunikáció Tanszékének hallgatói, Erhardt Miklóssal közösen arra igyekeztek választ találni, hogy milyen módon hozható létre művészi reakció egy adott tematikára és kiállítótérre, illetve a tér által képviselt kontextusra, elsődlegesen háttérdizájn és installációs elemek használatával, egy kollektív folyamat eredményeként.

A workshop során körbejárták a Dorottya Galéria és a Köztes idő kiállítás sorozat történetét, bejárták a teret, felmérték a munkájukhoz rendelkezésre álló anyagokat, majd belekezdtek abba a küzdelembe, amit a közös (és alapvetően céltalan) kreatív munka mindig magával hoz.

A dolog természetéből adódóan a végeredmény előre nehezen leírható. A tervekben egy olyan kiállítás szerepel, amelynek célközönsége a kortárs művészet és az intézménykritika területén nem otthonos, a városi környezettel rövid időre elkötelezett, de az adott korlátok közt valóban kíváncsi járókelő. A galéria történetének és jelen helyzetének megközelítéséhez Csokonai Vitéz Mihály vígeposza merült fel, mint inspirációs vezérfonál. Dorottya, nem találván urat (üzemeltetőt) magának, kis performansszal igyekszik lendületbe hozni a sorsot: egy éjjeliedényből és emlékeiből installációt épít, majd a hajfürtökből, táncrendekből, szerelmes levelekből és mirtusz-koszorúkból rakott máglyát kéngyertyákkal, néhány balha társaságában, meggyújtja, kártyát vet, és erősen fogadkozik…

Kiállító művészek: Erhardt Miklós, Costache Adrián, Csete Mónika, Fátyol Viola, Gink-Miszlivetz Sára, Gyapai Janka, Harkai Doma, Hódi Csilla, Horváth Dániel, Miló Gábor, Perger Zsófia, Peternák Zsigmond, Szurdi András és Ulbert Ádám

Még nem értékelted

Néhány kép az

Néhány kép az előkészületekről.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.