2018. november 15. - csütörtök

Kicsiny Balázs: A szobafestő halála

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Park Galéria
Időpont: 
2009. december 16 - 2010. május 27
Kicsiny Balázs: A szobafestő halála

A Park Galéria 2009. december 16-tól az egyik legjelentősebb hazai középgenerációs képzőművész, az 51. Velencei Biennálén is szerepelt Kicsiny Balázs munkáját mutatja be következő kiállításán.

Az eddig tizenegy alkotót bemutató kiállítás sorozatért a Molnár Ani Galéria és a MOM Park 2009 november 26-án, a Műcsarnokban rendezett Mecénás Napon Summa Artium Díjat vehetett át, Projekt kategóriában. A Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják.

Kicsiny Balázs: A szobafestő halálaKicsiny Balázs: A szobafestő halála

Kicsiny Balázs képzőművész Park Galériában bemutatott munkája, A szobafestő halála nem más, mint egy ajtó nélküli szoba, amelybe belépni nem, csak az ablakon át betekinteni lehet. A fekete-fehér kockásra festett szobában festékes edények, félredőlt létra látványa fogadja a nézőt. A padlón fekete-fehér kockás figura fekszik, kezéből kihullott fekete és fehér festékes ecsettel. A jelenet munkavégzés közben bekövetkezett balesetet imitál. Hogy valójában mi történt, arra nincs egyértelmû válasz. Csak a végkifejlet, a szobafestőn beteljesedő végzet látható. A művész szerint olyan átváltozás ez, mint a balladában, ahol a vadász szarvassá vagy mint a bevásárlóközpontban, ahol a vásárló áruvá változik.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.