2018. november 19. - hétfő

BuddhaFeszt

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Időpont: 
2009. december 14 - 2009. december 20

Különleges keleti műtárgyakkal, köztük egy kétezer éves kőbuddhával, izgalmas előadásokkal, filmvetítésekkel, hétvégén Láma Ole Nydahl előadásaival, majd zárásként hatalmas partival vár mindenkit a BuddhaFeszt.

December 14-től 20-ig egyedülálló programsorozat helyszíne lesz a budapesti Gödör Klub: a keleti buddhizmus szellemi és kulturális örökségét bemutató, különösen gazdag kiállítást tekinthetnek meg itt az érdeklődők egy héten keresztül, melyet számos előadás és egyéb rendezvény is kísér. A kuriózumnak számító műtárgyak – tibeti meditációs festmények (tankák) és szobrok, köztük egy kétezer éves kőbuddha – közel hozzák a látogatóhoz a tibeti kultúrát, ezt a mai napig elzárt és veszélyben lévő világot.

A műalkotások mellett érthető, hiteles magyarázatokat talál az érdeklődő. Az alapvető információkat filmek, fényképek, tablók, multimédiás prezentációk és szakemberek által tartott előadások teszik mindenki számára érthetővé és még változatosabbá.

A BuddhaFeszten elismert magyar, illetve külföldi előadók beszélnek majd a Kelet és a Nyugat találkozásáról, a buddhizmus nyugati „karrierjéről”, a Kelet művészetéről vagy arról, hogy a buddhista látásmód miként képes gazdagítani mindennapi életünket, legyen szó párkapcsolatokról vagy akár üzletről.

Hétvége egyik koronája Láma Ole Nydahl Magyarországra látogatása, aki a Körcsarnokban tart két előadást. A hétvége összefoglaló címe "Öröm, és Szabadság". Láma Ole Nydahl a szombati előadásában "A buddhizmus nyugaton", vasárnap pedig a "Női bölcsesség - férfi aktivitás" témaköröket járja be.

A BuddhaFeszt a hetet hatalmas parti zárja, amit Láma Ole Nydahl zár többek között, és ahol fellép a Paganza, a Dynamic Ego Killaz buddhista dj-éi , és a Fidzsi-szigeteken született és Új-Zélandon nevelkedett breakbeat-úttörő FreQ Nasty is. A Körcsarnokban tartott két előadáson kívül a Gödör Klubban a kiállítás, a programok megtekintése és a buli is mindenki számára ingyenes.

További információ: www.buddhafeszt.hu

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.