Záróakkord

Jegyár: 
4500 Ft - 15000 Ft
Időpont: 
2010. január 9. 19:30 - szombat

Végleg búcsúzik a Cotton Club Singers. Az együttes több egykori énekese 2010. január 9-én egy közös koncert erejéig még színpadra áll a Papp László Budapest Sportarénában. Az est címe találóan: „Záróakkord“.

A búcsúprogram vázát a Sinatra-est zenei anyaga alkotja, de nem maradhatnak ki az ABBA Jazz és a Hofimánia műsor ismert dalai sem. Természetesen a Négy Gengszter is elhangzik majd a koncerten. A közönség hallhat olyan műsorszámokat is, amelyek nem a CCS korábbi repertoárjából valók, mint például a Sting dalaiból készített összeállítás, illetve László Boldizsár opera meglepetése. A két részesre tervezett előadás alatt folyamatosan cserélődnek majd a Singers különböző generációi. A vokál hangzás Big Band és szimfonikus zenekari kísérettel igazi méltó búcsút ígér. A koncert zenei vezetője a csapathoz sok szálon kötődő Malek Miklós lesz, aki az eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekart is vezényli majd.

A Cotton Club Singers 15 éves fennállása alatt hat korszakban összesen 10 énekes fordult meg a csapatban, akik mellett többé-kevésbé állandó kísérőzenészként a hazai jazz-élet színe-java megfordult (közel 50 zenész). A csapat összesen 10 nagylemezt illetve CD-t és két DVD-t készített. A közönség több mint 3000 élő koncerten hallhatta őket. Az elmúlt három évben számos tagcserét élt meg az együttes, így korábban távozott és szólókarriert kezdett Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsi és Szűcs Gabriella is. A jelentős tagcserék, és különösen az addigi zenekarvezető, László Boldizsár januári távozása miatt indokolttá vált, hogy az őket követő új generációs csapat önálló, új arculattal, új névvel rendelkező együttest hozhasson létre. Így a Cotton Club Singers utolsó négy tagjából (Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Czutor Ignác és Fehér Gábor) megalakult a Singer Street. László Boldizsár operaénekesként folytatja pályafutását és ezzel egy időben megalapította önálló zenekarát a Boldi és a Keresztapák formációt.

Hirdetés