Henrik Ibsen: Hedda Gabler

Jegyár: 
2000 Ft, 1500 Ft (diák)
Időpont: 
2010. január 22. 19:00 - péntek

Különleges előadásnak ad helyet a Pécs2010 Menedzsmentközpont 2010. január 22-én. A Norvég Királyi Nagykövetség és a Skandináv Ház közös bemutatója keretében Henrik Ibsen: Hedda Gabler című darabját mutatja be három frissen diplomázott színész.

A helyspecifikus előadás kísérlet az amúgy hét szereplős ibseni mű maradéktalan bemutatására. Az alkotók célja, hogy a színház és a színész új helyét keresve jussanak el a lényeghez.

A három színész tavalyi előadása, A Torta után fontosnak tartotta, hogy egy klasszikus darabbal foglakozzon úgy, hogy a "társulat" létszámát nem emelik. A művészek ragaszkodnak hozzá, hogy olyan darabokat vigyen színre, amely 3 fővel is előadható.

A színészek olyan helyszínt kerestek, amely önmagában - változtatás nélkül - megfelel az elképzeléseiknek. Választásuk a Skandináv Házra esett, amely iroda és lakható tér is egyben. Így valójában egy megfoghatatlan szoba lett Tesmanék villája, ahol a munka- és a szabadidő egybeesik. Másrészt ezen a helyszínen megszűnik a túlzással klasszikusnak mondható "kanapé, kandalló" Ibsen-modell is. A néző ott jár, ahol soha, senki sem érezheti jól magát - vagy legalábbis nem eléggé: az alkotók véleménye szerint ez a Hedda Gabler lényege.

A három színész ilyen helyszínt keresett Pécsett is, ezért az előadást szintén egy irodaház tereire és annak speciális adottságaihoz igazították. Az előadás 2010. január 22-én 19 órakor lesz a Pécs2010 Menedzsmentközpont székházában: Pécs, Mária u. 9. Jegyek a helyszínen az előadás napján válthatók 18 órától, valamint előzetes helyfoglalásra is van mód a tamasordog@yahoo.com e-mail címen.