2018. november 16. - péntek

Henrik Ibsen: Hedda Gabler

Kinyomtatom...
Jegyár: 
2000 Ft, 1500 Ft (diák)
Időpont: 
2010. január 22. 19:00
Ördög Tamás, Kiss-Végh Emőke és Varga Balázs a Hedda Gablerben

Különleges előadásnak ad helyet a Pécs2010 Menedzsmentközpont 2010. január 22-én. A Norvég Királyi Nagykövetség és a Skandináv Ház közös bemutatója keretében Henrik Ibsen: Hedda Gabler című darabját mutatja be három frissen diplomázott színész.

A helyspecifikus előadás kísérlet az amúgy hét szereplős ibseni mű maradéktalan bemutatására. Az alkotók célja, hogy a színház és a színész új helyét keresve jussanak el a lényeghez.

A három színész tavalyi előadása, A Torta után fontosnak tartotta, hogy egy klasszikus darabbal foglakozzon úgy, hogy a "társulat" létszámát nem emelik. A művészek ragaszkodnak hozzá, hogy olyan darabokat vigyen színre, amely 3 fővel is előadható.

Ördög Tamás, Kiss-Végh Emőke és Varga Balázs a Hedda GablerbenÖrdög Tamás, Kiss-Végh Emőke és Varga Balázs a Hedda Gablerben

A színészek olyan helyszínt kerestek, amely önmagában - változtatás nélkül - megfelel az elképzeléseiknek. Választásuk a Skandináv Házra esett, amely iroda és lakható tér is egyben. Így valójában egy megfoghatatlan szoba lett Tesmanék villája, ahol a munka- és a szabadidő egybeesik. Másrészt ezen a helyszínen megszűnik a túlzással klasszikusnak mondható "kanapé, kandalló" Ibsen-modell is. A néző ott jár, ahol soha, senki sem érezheti jól magát - vagy legalábbis nem eléggé: az alkotók véleménye szerint ez a Hedda Gabler lényege.

A három színész ilyen helyszínt keresett Pécsett is, ezért az előadást szintén egy irodaház tereire és annak speciális adottságaihoz igazították. Az előadás 2010. január 22-én 19 órakor lesz a Pécs2010 Menedzsmentközpont székházában: Pécs, Mária u. 9. Jegyek a helyszínen az előadás napján válthatók 18 órától, valamint előzetes helyfoglalásra is van mód a tamasordog@yahoo.com e-mail címen.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.