2018. október 23. - kedd

”A Zongora” sorozat - Fazil Say koncertje

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
2500 Ft, 5000 Ft, 7000 Ft, 9000 Ft, 11000 Ft
Időpont: 
2010. január 18. 19:30
Fazil Say, zongora

Január 18-án este fél 8 órakor Fazil Say koncertjével folytatódik ”A Zongora” sorozat a Művészetek Palotájában. Fazil Say napjaink zenei világának egyik legszínesebb egyénisége. Kivételesen virtuóz zongorista, sokoldalú zeneszerző, szenvedélyes jazzjátékos.

1970-ben született Törökországban. 1987-ben ösztöndíjat nyert a düsseldorfi Schumann Intézetbe. 1992 és 1995 között a Berlini Konzervatórium növendéke. Nemzetközi karrierjének elindítója a Young Concerts Artists meghallgatása volt, azóta is a világ rangos zenekarainak szólistája. Játszott többek között a New York-i, az Izraeli és a Szentpétervári Filharmonikusok, az Orchestre National de France élén. Számos fesztiválon szerepelt, mint például a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Montreux-i Jazzfesztiválon és a londoni Harrod’s Piano Series-en. 2008-ban „A kultúrák közötti párbeszéd európai éve” elnevezésű uniós kezdeményezés nagykövete volt.

Fazil Say, zongoraFazil Say, zongora

Műsor:

  • Bach / Busoni: Chaconne
  • Haydn: f-moll variációk, Hob XVII: 6
  • Mozart: 12 variáció az "Ah, vous dirai-je, Maman" gyermekdalra, K. 265
  • Schumann: ABEGG variációk
  • Szünet
  • Beethoven: c-moll szonáta, op. 111

Kivételes zenei élményt ígér a sorozat hátralévő két hangversenye is: Oleg Maisenberg (március 13.) és Grigory Sokolov (április 15.) koncertjeit nagy érdeklődéssel várja a hangversenyeket látogató közönség.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Hegedűs Márta

Október 27-én a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar. A műsort a programzenei “Budapest 1956” nyitja meg, melyben Tommy Vig személyes élményeit mondja el zenében.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.