Myrtill: Randevú

Helyszín: 
Jegyár: 
2500 Ft, 3200 Ft, 3700 Ft, 4200 Ft
Időpont: 
2010. január 27. 19:00 - szerda

December elején jelent meg Micheller Myrtill: Randevú című két lemezes, két nyelvű (magyar-francia) jazz albuma, melynek lemezbemutató koncertje 2010. január 27-én lesz a Thália Színházban.

A magyar nyelvű CD új dalainak többségét kiváló magyar szerzők írták számára, de két ismert sláger (Engem nem lehet elfelejteni, Egy fiú a házból) feldolgozása is helyet kapott a korongon. Az album francia lemezén a mindig divatos és közkedvelt francia dallamok hallhatók jazz-es feldolgozásban. A lemez vendége Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője.

Micheller Myrtill az egyik legképzettebb jazzénekesnő hazánkban. A francia tanszak elvégzését követően a Zeneakadémia jazz-ének szakán szerzett diplomát (innen ered a francia nyelv és a francia dalok szeretete). A hazai zenei szakma elismert és közkedvelt szereplője, több mint 40 előadó - többek között Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István, Benkó Dixieland Band - lemezén közreműködött már, A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve ő énekelte a Meseautó című film remake-jének ismert slágerét is.

Külföldön is számos elismerésben részesült már. 2006-ban a németországi "Voice&Guitar" versenyen a legjobb 8 közé sorolták, majd Finnországban a "Lady Summertime" jazzénekesnők nemzetközi versenyén 3. helyezést ért el. 2007-ben „Same as You” című lemezét Fonogram-díjra jelölték „Az év jazz lemeze” kategóriában. Ugyanebben az évben „A legsikeresebb ötven fiatal” Magyar Hírlap kiadványban szerepelt. 2008-ban új lemezzel mutatkozott be „Save the last dance for me” címmel, melynek különlegessége, hogy a hagyományosan megszokott zongora, gitár, bőgő, dobok mellett ütőhangszerek és egy vonós négyes hangjai is felcsendülnek. 2009-ben London legfelkapottabb jazz klubjaiban, illetve a hazai klubok és fesztiválok állandó vendége volt.

Hirdetés