2018. november 16. - péntek

Képírás: fotószakkör és kiállítás

Kinyomtatom...
Helyszín: 
ZERO Café
Időpont: 
2010. február 3 - 2010. március 31

Ebben az esztendőben is folytatódik a Képírás című fotószakkör, amelyet pécsi fiatalok (középiskolások, egyetemisták és más érdeklődők) részére szerveznek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program részeként. A szakkör részeként február 4-én 18 órakor nyílik tárlat a ZERO Caféban a Pécs2010 program keretében megújuló közterekről, a képek március 31-ig tekinthetők meg.

A Pécs2010 programban már a felvezető évek során is fontos szerepet kapott a civil szervezetekkel való együttműködés és a civil aktivitás bevonása, erre jó példa a Vizuális Nevelésért Alapítvány gondozásában 2009 októberében elindult képzés. A civil szervezet fotó-, videó- és más, képzőművészettel kapcsolatos szakköröket, illetve kiállításokat, táborokat és filmklubokat szervez.

A szakkör a tanévek menetét követve heti rendszerességgel nyújt szakmai ismereteket, szervez szakmai gyakorlatokat és fotósétákat. A projektben részvevők nemcsak szakmai és gyakorlati tudást szereznek, hanem munkáikat kiállítás keretében mutathatják be.

A foglalkozások helyszíne a pécsi Hajnóczy József Kollégium Puskin téri Tagintézménye, amelynek előadótermében neves pécsi fotográfusok, tanárok (Körtvélyesi László, Dékány Zsolt, Odrobina Tamás, Ornódi László, Kiss Balázs, Rehák Róbert) tartanak előadást egy-egy témáról. A szakmai gyakorlatok során a részvevők az oktatók segítségével több témát járnak körbe (épület, épített környezet, kulturális események, személyábrázolás, természetfotózás, számítógépes utómunkálatok).

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.