2018. november 16. - péntek

Babám, Napra

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Fáklya Klub
Időpont: 
2010. március 6. 20:00
Napra, együttes

A Babám zenekar március 6-án adja új felállásának debütáló koncertjét a Fáklya Klubban. A koncert után fellép a Napra együttes.

2007 októberében mutatta meg magát először Babám név alatt az addig Koala Fusion (Ágoston Gábor, Tóth Dávid, Kováts Gergő, Pozsár Máté) és Kása Juli ötvözte zenekar az A38 hajón rendezett Cross Border Jazz Fesztivál keretén belül. Ekkor már két tagú vokállal (Ládi Klaudia, Eőry Attila) és szólógitárral (Tisza Gergő) is bővült a zenekar. Két évet dolgoztak együtt, ez idő alatt leggyakrabban az Erzsébet téri Gödör klubban adtak koncertet, de vidéken, a Sziget Fesztiválon és a Tordasi Fösztiválon is játszottak. Juli szerzeményei elsősorban énekközpontú, középtempójú dalokból áll, a soul, jazz és nem egyszer népzenei gyökereket sejtető motívumokból építkezik, magyar és angol nyelvű szövegekkel felváltva. 2009 végén a vokált kivéve új felállással és új dalokkal bővülve komolyabb tervek felé néz a zenekar Oláh Dezső, Kardos Dániel, Porteleki Áron, Heilig Tamás képviseletében, a nyári külföldi fesztiválok közül a Jazz Fest Wien és a North Sea Jazz Fesztiválok .

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.