2018. november 15. - csütörtök

Fryderyk Chopin Bicentenáriumi hangverseny

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1800 Ft, 2900 Ft, 4500 Ft, 5600 Ft, 6900 Ft
Időpont: 
2010. március 1. 19:30

2010. március 1-én ünnepeljük a romantika korának egyik legnagyobb hatású zeneszerzőjének, Fryderyk Chopin születésének 200. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepi koncertet ad Budapesten a bydgoszczi Pomerániai Filharmónia Szimfonikus Zenekara, Tadeusz Wojciechowski vezető karmester vezénylete alatt.

Az est különlegessége, hogy a szólistaként közreműködő Szilasi Alex – aki az évfordulóra Chopin összes Pleyel-zongorán lemezsorozatot jelentet meg a Hungaroton Kiadónál – a legújabb típusú, különlegesen lágy hangú Pleyel-koncertzongorán szólaltatja meg Chopin műveit. Köztudott ugyanis, hogy a lengyel származású komponista életműve szorosan kötődik kedvenc hangszermárkájához, a Pleyel gyár zongoráihoz. Az ünnepi hangversenyen azonban nem csupán Chopin művei csendülnek fel. Chopin kortársa, barátja, első életrajzírója, Liszt Ferenc tiszteletére – akinek 200. születési évfordulóját 2011-ben ünnepeli majd a világ – a hangversenyt Liszt Ferenc híres zenekari Schubert-átirata, a „Wanderer” fantázia nyitja meg.

Program:

  • Schubert–Liszt: C-dúr („Wanderer”) fantázia, op. 15
  • Chopin: Andante spianato et Grande Polonaise brillante, op. 22
  • Chopin: Változatok Mozart: Don Giovanni „La ci darem la mano” c. áriájának témájára
  • Szünet
  • Chopin: II. (f-moll) zongoraverseny, op. 21

Vezényel: Tadeusz Wojciechowski

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.