2018. november 14. - szerda

Nosaj Thing (USA), Slugabed (UK), Cadik, Mesterházy

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
1000 Ft
Időpont: 
2010. március 11. 22:00

A Real Your Nature partisorozat márciusi állomásán a glitch-hop felé veszi az irányt. A műfaj két feltörekvő képviselője, a Los Angeles-i Jason Chung, azaz Nosaj Thing, illetve az elképesztően fiatal, mindössze 19 éves londoni Slugabed mutatkozik be.

Nosaj Thinget leginkább a másik nagy nyugati parti elektronikus mágushoz, Flying Lotushoz szokás hasonlítani, és valóban: ambientes hangkép-töredékekből, samplingekből, visszafelé lejátszott szalagdarabokból, vibráló szilánkokból, csilingelő triangulum-effektekből csiszatolja össze az experimentális és a populáris határán egyensúlyozó darabjait. Nosaj Thing első lemeze fél éve jelent meg, hatalmas kritikai hozsanna közepette, és valóban az év egyik legizgalmasabb elektronikus zenei vállalkozása volt. A szépséges kompozíciók mellett Nosaj Thing elismert remixer, olyan „műfajidegen” előadóknak készített remekbe szabott glitch-hop keveréseket, mint például az XX vagy a Radiohead.

Slugabed muzsikájára – igazi londoni lévén – jóval erőteljesebb hatást gyakorolt a dubstep és a grime: zajos-zörejes, csattogó elektró alapjait bőségesen locsolja meg durva hiphoppal és G-Funkkal, úgyhogy izgalommal várhatjuk, a Real Your Nature következő alkalmával mit hoz Amerika és Nagy-Britannia találkozása.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.