2018. július 21. - szombat

Nosaj Thing (USA), Slugabed (UK), Cadik, Mesterházy

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
1000 Ft
Időpont: 
2010. március 11. 22:00

A Real Your Nature partisorozat márciusi állomásán a glitch-hop felé veszi az irányt. A műfaj két feltörekvő képviselője, a Los Angeles-i Jason Chung, azaz Nosaj Thing, illetve az elképesztően fiatal, mindössze 19 éves londoni Slugabed mutatkozik be.

Nosaj Thinget leginkább a másik nagy nyugati parti elektronikus mágushoz, Flying Lotushoz szokás hasonlítani, és valóban: ambientes hangkép-töredékekből, samplingekből, visszafelé lejátszott szalagdarabokból, vibráló szilánkokból, csilingelő triangulum-effektekből csiszatolja össze az experimentális és a populáris határán egyensúlyozó darabjait. Nosaj Thing első lemeze fél éve jelent meg, hatalmas kritikai hozsanna közepette, és valóban az év egyik legizgalmasabb elektronikus zenei vállalkozása volt. A szépséges kompozíciók mellett Nosaj Thing elismert remixer, olyan „műfajidegen” előadóknak készített remekbe szabott glitch-hop keveréseket, mint például az XX vagy a Radiohead.

Slugabed muzsikájára – igazi londoni lévén – jóval erőteljesebb hatást gyakorolt a dubstep és a grime: zajos-zörejes, csattogó elektró alapjait bőségesen locsolja meg durva hiphoppal és G-Funkkal, úgyhogy izgalommal várhatjuk, a Real Your Nature következő alkalmával mit hoz Amerika és Nagy-Britannia találkozása.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

teljes_kepernyo_rogzitese_2018.07.15._150640.jpg

Akiknél talán csak Tom Waits játssza jobban a saját dalait.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Spirit of Astana

Ethno funkra és a csángó boogie-ra táncolt a tömeg az elmúlt hétvégén Kazahsztán fővárosában.