2018. szeptember 22. - szombat

Lénárd Sándor: Római történetek, Családtörténeteim – Levelek fiaimhoz

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. március 9. 17:00

Lénárd Sándor két kötetének közös bemutatójára invitál a Magvető és a Typotex Kiadó. A magyar olvasók a hatvanas évek végén ismerték meg a brazíliai remeteségéről hírt adó Lénárd memoárregényeit

– Völgy a világ végén; Egy nap a láthatatlan házban –, melyekben az őserdő peremén levő kis falu orvos-patikusaként megélt mindennapjairól számol be. Sem ebben a két könyvben, sem a később megjelent illetve most újból kiadott a Római történetekben - melyben az olaszországi háborús éveket rajzolta meg - nem esik szó élete első éveinek két színhelyéről részletesen, csak töredékeket ismerhetünk meg. Ezekről az „első” évekről tudhatunk meg többet.

A könyveket Csorba László történész és Vajdovics Zsuzsanna műfordító mutatja be és válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.