2018. november 14. - szerda

Olah Gipsy Allstars, Gypsy Queens & Kings

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1700 Ft, 3100 Ft, 4800 Ft, 5900 Ft
Időpont: 
2010. április 9. 19:30 - 22:00
Olah Gipsy Allstars, együttes

A cigány népzene legkiválóbb hazai és külföldi képviselőit látja vendégül április 9-én a Művészetek Palotája. Az Olah Gipsy Allstars nevű formáció a még kevésbé ismert oláh cigányzenét mutatja meg, az őket követő The Gypsy Queens and Kings T pedig a műfaj nemzetközi sztárjait vonultatja fel.

A legnagyobb hazai roma együttesek zenészeiből álló Olah Gipsy Allstars, az oláh cigányok zenéjét megőrizve, repertoárjában az oláhcigány zene mindazon ága képviseltetve van, amelyet a régi tradícióktól egészen napjaink hangzásáig megőrzött, vagy átformált az idő. A tizenöt főből - énekesekből, zenészekből, táncosokból - álló hazai együttes a legmagasabb színvonalon prezentálja az oláh muzikális hagyományokat, előadásuk semmihez sem hasonlítható élmény, igazi unikum sok energiával. A The Gypsy Queens and KingsT egy nemzetközileg igen színes csapat.

Olah Gipsy Allstars, együttesOlah Gipsy Allstars, együttes

A műfaj legnépszerűbb képviselői állnak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára Macedóniából, Romániából, Bulgáriából és Franciaországból. Három évvel ezelőtti megalakulásuk óta számtalan fellépésen ejtették már ámulatba a világot autentikus előadásmódjukkal. A 2007-es Barbican Centre-beli londoni produkciójukat az év koncertjének titulálták Angliában. az első versszak után nyilvánvaló volt, hogy az év koncertjét hallhatjuk - írta a The Independent . A zenekarral érkezik Budapestre az este egyik sztárvendége, a macedón énekesnő Esma Redzepova, aki 13 évesen már keresett zenész volt, eddig kétszer jelölték Béke Nobel-díjra, és Indira Gandhi a cigányok királynőjévé koronázta.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.