2018. november 14. - szerda

King Shiloh (NL), IRIE-I Live & MC Kemon, Jafa Mafia Sound System

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
1500 Ft, 1000 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. április 1. 21:00

Az április nem a bolondozás, sokkal inkább a világbéke és a szeretet jegyében kezdődik az A38 Hajón. A hollandiai illetőségű, de leginkább multinacionális és kozmopolita King Shiloh egy amszterdami roots reggae közösség, amelynek budapesti koncertje nem mindennapi élményt kínál: a King Shiloh ugyanis saját hangrendszerével érkezik az A38-ra.

Az erősítőket, hangfalakat nem is a színpadon építik majd fel, hanem a nézőtéren, ami meglehetősen sajátos hangulatúvá varázsolja majd az A38 Hajót.

A King Shiloh voltaképp a klasszikus jamaikai sound system formációkat követi: a tagok saját építésű, már-már barkács-hangcuccon tolják az alapokat, elsősorban bakelitről, miközben az MC-k lelkesítik a közönséget. Valódi utazó kommuna ez, amelynek fő feladata és küldetése, hogy a reggae üzenetét hordozza a világban: a multifunkcionális tagság egyszerre DJ, selekta, hangtechnikus, MC, teherautósofőr és road.

A nemzetközi felállású zenekar 1997 környékén kezdte meg működését, és klubkoncertjei, illetve szűk körben terjesztett dubplate-ei hamar akkora elismerést hoztak számára, hogy számos együttműködésben vett részt Európa legfontosabb reggae-zenészeivel. Mindezt erősen megalapozta Amszterdam kozmopolita és szabad szelleme. Az évek alatt lassan a King Shiloh lett a rasztafari-mozgalom első számú európai képviselője.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.