2018. február 24. - szombat

Mesevilág a MüPában

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2010. április 30 - 2010. május 2

Gyermekkönyvek és gyermeklapok, illusztrációs kiállítás, zene és bábszínház, írók és illusztrátorok várják a gyermekeket és szüleiket április 30. és május 2. között a Művészetek Palotájában.

A VI. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár a kortárs magyar gyermekirodalmat népszerűsíti. Ennek érdekében a Gyermekkönyvírók és Illusztrátorok Egyesülete (GYIE) és a Csodaceruza szervezi azokat a találkozókat, interaktív, játékos beszélgetéseket, zenei és képzőművészeti foglalkozásokat, amelyek élményt nyújtanak a gyermekek számára, és kedvet ébresztenek az olvasáshoz.

A fesztivál platformot teremt a meseíróknak és illusztrátoroknak, hogy megismerhessék egymás munkáit, akár összepárosíthassák a szöveg és képvilágot egy gyermekkönyv születése gyümölcseként. Kiemelkedő gyermekirodalmi írók és illusztrátorok munkáit ismerheti meg a nagyközönség, melyek színvonalát szeretnék a szervezők bemutatni Magyarország első TOP 50 gyermekkönyv listájával is.

A szervezők törekvése, hogy a gyermekkönyvszerzők és illusztrátorok munkáit egyre többen elismerjék. Ezért a Gyermekirodalmi Fesztiválon meseírói és illusztrációs kategóriánkban egyenként 300000 Ft-os fődíj kerül átadásra. E mellett, a pályázati művek száma és minősége szerint közönségdíj és különdíj is kiosztásra kerül.

Számos program várja az odalátogató gyermekeket és szüleiket a fesztivál ideje alatt. A rendezvény fesztiváltündére D. Tóth Kriszta, a Lolamesék szerzője, Anyák Napja alkalmából beszélgetésre hívja a neves meseíró anyukákat a mesék eredetéről és fejlődéséről. Továbbá, az Örkény Színház színészei meséket olvasnak, Szalóki Ági előadja családi lemezét, a Gingallót, gyermekkönyv írók dedikálják műveiket a könyvvásár keretében, és a filmsarokban kortárs alkotók műveiből készült gyermekfilmek kerülnek vetítésre.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.