2018. április 24. - kedd

Mesevilág a MüPában

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2010. április 30 - 2010. május 2

Gyermekkönyvek és gyermeklapok, illusztrációs kiállítás, zene és bábszínház, írók és illusztrátorok várják a gyermekeket és szüleiket április 30. és május 2. között a Művészetek Palotájában.

A VI. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár a kortárs magyar gyermekirodalmat népszerűsíti. Ennek érdekében a Gyermekkönyvírók és Illusztrátorok Egyesülete (GYIE) és a Csodaceruza szervezi azokat a találkozókat, interaktív, játékos beszélgetéseket, zenei és képzőművészeti foglalkozásokat, amelyek élményt nyújtanak a gyermekek számára, és kedvet ébresztenek az olvasáshoz.

A fesztivál platformot teremt a meseíróknak és illusztrátoroknak, hogy megismerhessék egymás munkáit, akár összepárosíthassák a szöveg és képvilágot egy gyermekkönyv születése gyümölcseként. Kiemelkedő gyermekirodalmi írók és illusztrátorok munkáit ismerheti meg a nagyközönség, melyek színvonalát szeretnék a szervezők bemutatni Magyarország első TOP 50 gyermekkönyv listájával is.

A szervezők törekvése, hogy a gyermekkönyvszerzők és illusztrátorok munkáit egyre többen elismerjék. Ezért a Gyermekirodalmi Fesztiválon meseírói és illusztrációs kategóriánkban egyenként 300000 Ft-os fődíj kerül átadásra. E mellett, a pályázati művek száma és minősége szerint közönségdíj és különdíj is kiosztásra kerül.

Számos program várja az odalátogató gyermekeket és szüleiket a fesztivál ideje alatt. A rendezvény fesztiváltündére D. Tóth Kriszta, a Lolamesék szerzője, Anyák Napja alkalmából beszélgetésre hívja a neves meseíró anyukákat a mesék eredetéről és fejlődéséről. Továbbá, az Örkény Színház színészei meséket olvasnak, Szalóki Ági előadja családi lemezét, a Gingallót, gyermekkönyv írók dedikálják műveiket a könyvvásár keretében, és a filmsarokban kortárs alkotók műveiből készült gyermekfilmek kerülnek vetítésre.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Munkácsy Mihály Párizsi enteriőr Olvasó nő

A világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban önálló kiállításon mutatkoznak be Munkácsy Mihály művei.

borító

Lenyűgöző nemzetközi siker az év legjobban várt pszichothrillere!

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.