RotFront, Milli Chab with the Kool Runnigz Crew, I-Ration

Helyszín: 
Jegyár: 
3000 Ft, 2500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. április 16. 21:00 - péntek

A RotFront a Nyugat-Európa klubjain az utóbbi években végigsöprő Balkán- és káeurópa-őrület egyik zászlóshajója. Az A38 Hajón is többször fellépett Jurij Gurzsi, a Russendisko nevű berlini kultklub oszlopos lemezlovasa és a magyar Wahorn Simon által alapított kollektívát leginkább talán alcíme jellemzi: Emigrantski Ragamuffin. Ska, csasztuska, magyar nóta, punk, klezmer és természetesen reggae és ragga - a RotFront ezekből a stílusokból gyúr eklektikus ám rém szórakoztató és táncolható egyveleget.

A szinte kizárólag berlini emigránsokból álló zenekar Kaffee Burgerben tartott koncertjein eltűnik a színpad, a közönség együtt ropja a zenészekkel és énekli lelkesen a német-magyar-orosz-angol szövegeket. A RotFront forró hangulatú klubkoncertjei messze földön híresek - az együttes aktuális budapesti fellépésének alkalmából az A38 Hajó közönsége is megtapasztalhatja, hogy milyen egy igazi emigráns ragamuffin elszállás.

A kollektíva magja 2003 környékén alakult ki, amikor Gurzsi és Wahorn öszetalálkoztak egy berlini házibuliban. Gurzsi ekkorra már meglehetős hírnevet szerzett a Wladimir Kaminerrel közösen létrehozott Russendisko nevű klubesttel - ez egyébként többször bemutatkozott már az A38 Hajón is. A későbbiekben is összefonódott a RotFront és a Russendisko sorsa, hiszen ez utóbbi programjában és válogatáslemezein állandó vendég volt a RotFront. A zenekarban sok vendég és zenész megfordult az elmúlt pár évben, de egyvalami változatlan: az eklektikus, ám mindig remekül táncolható muzsika. Ukrán, orosz, magyar, német, angol szövegek vidám kavalkádja és jóformán minden zenei stílus: ez a RotFront, az Emigrantski Ragamuffin nemzetközi nagykövete.

Hirdetés