Sűrített levegő hétvége a 100 csoda kiállításon

Jegyár: 
900 Ft
Időpont: 
2010. április 23. 0:00 - péntek - 2010. április 24. 0:00 - szombat

2010. április 23-24-én sűrített levegővel működő találmányok bemutatója lesz a 100 csoda kiállításon, ahol a látogatók megismerkedhetnek a sűrített levegő tulajdonságaival, információkat kaphatnak a pneumobilokról, illetve megtekinthetik – és akár ki is próbálhatják - az egyedülálló Rexroth Koktél Shaker gépet.

Tudta, hogy az autóbusz szuszogó ajtajától kezdve a kamion fékjén, a tengeri búvárok palackján, a festékszóró pisztolyon és a légkalapácson át az egyszerű lufiig vagy gumicsónakig mind-mind a sűrített levegő technológiájával működik? Hallott már róla, hogy Magyarországon 3 éve terveznek pneumobilokat? Készített már koktélt ipari robottal?

A 100 csoda – A Jövő születése kiállítás 100 mai magyar feltaláló innovációját mutatja be a nagyközönségnek, a látogatók 1000 négyzetméteres interaktív térben ismerkedhetnek meg a legújabb fejlesztésekkel, találmányokkal. A 100 csoda kiállítás megmutatja, hogy milyen lesz a jövőnk, milyen eszközök, alkalmazások könnyíthetik meg, vagy tehetik érdekesebbé mindennapjainkat.

2010. április 23-án meghosszabbított nyitva tartással 11.00 és 22.00 óra között a 100 csoda kiállítás aulájában mutatjuk be, hogyan működnek a sűrített levegővel hajtott járgányok. A látogatók górcső alá vehetik a léghajtányok menettulajdonságait, és személyesen találkozhatnak a fejlesztőkkel is.

Az esti program keretében a Bosch Rexroth által fejlesztett Rexshaker-rel bárki elkészítheti és elfogyaszthatja hűsítő koktélját, miközben végignézheti egy üvegablakon át a sűrített levegővel működő gép koktélkészítési folyamatát.

19.00 órától, a Messer jóvoltából Légből kapott varázslatok címmel látványos interaktív fizikai show-bemutatót tart Tóth Pál, a fizika elismert showmanje.

Ezzel azonban nem ér még véget az esemény, 2010. április 24-én 11.00 és 13.00 óra között pneumobilok bukkanak fel a Ferenciek terén és az óra körül cirkálva mindenki megismerheti a Rexroth Pneumobil verseny sűrített levegővel hajtott járműveit. A Rexshaker egész nap megtekinthető a kiállítás területén.

14.00-től 17.00 óráig a 100 csoda kiállításon Barkács-kuckó játékpedagógiai, természettudományos foglalkozást tartunk 6-9 éves gyermekeknek Dr. Hegedűs Gábor dékán irányításával. A barkácsolás által nem csupán ügyesebbek, okosabbak lesznek a gyerekek, hanem megélik a sikert, tanulásuk élményszerű lesz, fejlődik a kéz-szem koordinációjuk, finom-motorikus mozgásuk, emlékezetük, képzeletük, gondolkodásuk és kreativitásuk.

Hirdetés