Dupla adag Őrült nő a tokaji színházban

Jegyár: 
2200 Ft
Időpont: 
2010. április 23. 19:00 - péntek - 2010. április 24. 19:00 - szombat

Duplázik az Őrült nők ketrece a tokaji Paulay Ede Színházban. Jean Poiret 1973-ban írt híres színdarabját a miskolci teátrum művészei adják elő a Borok Fővárosában.

Két férfi, egy eset. Talán a nyolcvanas évek kedvelt NDK krimisorozatának címe ráillene az Őrült nők ketrecének történéseire is. A darab két férfiról szól, akiket nemcsak a közös munka, hanem a szerelem is összeköt. Georges egy saint-tropezi bár tulajdonosa, párja pedig a túlzottan féltékeny és olykor hisztérikus Zaza Napoli, az ismert dizőz. A klub különlegessége, hogy az esti előadásokban nőknek öltözött férfiak szerepelnek.
Húsz boldog évet él együtt a transzvesztita énekes és szerelme, amikor felbukkan Georges fia, aki nősülni akar. Ezzel egészen addig nincs is probléma, amíg ki nem derül, hogy a gyermek szerelmének apja „egészen véletlenül” az ultrakonzerv Barchét szenátor. A politikus a frigy megkötése előtt találkozni akar leendő veje családjával, ezzel pedig elindul a bonyodalmak sora.
A transzvesztita énekest el kell távolítani a családi, ámde nem túl polgári otthonból (ami persze nem sikerül), és jól kell vizsgázni a szigorú apósjelölt előtt is.

A komédiát 1973-ban vitte színre Jean Poiret, öt évvel később pedig Edouard Molinaro készített belőle filmet Michel Serrault főszereplésével.

A darabot a Miskolci Nemzeti Színház művészei kétszer is bemutatják (április 23, péntek és április 24, szombat) a tokaji teátrumban. Az este hét órakor kezdődő előadásoknak már a szereposztása is garancia a sikerre, a bártulajdonost Vida Péter, Zaza Napolit Szirtes Gábor, a félelmetes politikust pedig Áron László játssza. A rendező a Jászai Mari–díjas Korcsmáros György.

Hirdetés