Klassz Tehetségek Gála

Jegyár: 
1500 Ft, 800 Ft
Időpont: 
2010. április 27. 19:00 - kedd

Hazánk tíz „KLASSZ Tehetsége”, a legnevesebb külföldi iskolákban, a leghíresebb mesterektől tanuló, tíz legígéretesebb, friss diplomás klasszikus zenésze mutatkozik be április 27-én, kedden 19 órakor a budapesti Trafóban.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Borbély László zongoraművész közreműködésével a fiatal muzsikusok többek között Csajkovszkij, Schumann és Mozart műveiből adnak majd elő.

Április 27-én, kedden 19 órakor különleges klasszikus zenei programnak ad otthont a budapesti Trafó (1094 Budapest, Liliom u. 41.), hisz a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Borbély László zongoraművész közreműködésével Magyarország tíz „KLASSZ Tehetsége”, a tíz legígéretesebb, friss diplomás komolyzenésze mutatkozik be a hazai közönség előtt. A szokatlan helyszínválasztást már megszokhattuk a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda által szervezett koncerteknél, hiszen céljuk, hogy koncertjeik minél szélesebb közönséghez juthassanak el.

A koncertet Győri Noémi, a KLASSZ Tehetségek program egyik tavalyi díjazottja – a nemzetközileg is elismert sikeres fuvolista – vezeti fel. A gála fellépői, az idei KLASSZ Tehetségek Program támogatottjai: Fülei Balázs zongoraművész, aki 2008 novemberében New Yorkban, a Carnegie Hallban adott debütáló koncertet, s azóta számos nemzetközi versenynek volt győztese, jelenleg Tel Avivban, Emanuel Krasovsky tanítványa. A 2004 őszén alakult Nádor Vonósnégyes több hazai és nemzetközi fesztiválon is részt vett, míg Mali Emese 2004-ben szerezte meg zongoraművész-tanári diplomáját, majd pedig a salzburgi Mozarteumban vendéghallgatóként tanult. Állandó kamarapartnere Rohmann Ditta, aki tizenéves kora óta koncertezik Európa-szerte.
A koncerten fellép majd a muzsikus családban született Seleljo Erzsébet szaxofonista, aki jelenleg a bécsi Konservatorium Wien-en Lars Mlekusch növendéke és Szabó Réka hegedűművész is, aki a Royal Scottish Academy of Music and Drama posztgraduális képzésének hallgatója, de fellép Somfai Gábor brácsás is, aki játszott már – többek között – Kocsis Zoltán és Fischer Ádám vezénylete alatt is, jelenleg pedig a Trinity College of Music FPS kurzusát végzi.

Az április 27-i koncerten a Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János) és Borbély László zongoraművész közreműködésével felcsendül majd Fauré, Pártos Ödön, Csajkovszkij, Schumann, Glazunov és Mozart egy-egy műve. Jegyek 1.500 és 800 forintos áron kaphatók.

A KLASSZ Tehetség Programot első alkalommal 2008-ban hirdette meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda, és mára már az egyik legjelentősebb hazai klasszikus zenei támogatásként tarthatjuk számon. A benyújtott pályázatokból minden évben neves szakmai kuratórium választja ki azokat a kiemelkedő tehetségű friss diplomás zenészeket, akik a támogatás segítségével egy évet tölthetnek el egy nemzetközi intézményben, ahol kiváló művészektől tanulhatnak, és nívós nemzetközi versenyeken vehetnek részt. Az Iroda célja, hogy valóban azokat a fiatalokat támogassa, akik a nemzetközi élvonalban is megállják a helyüket, és tehetségükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal hozzájárulnak a magyar klasszikus zenei élet hírnevének megőrzéséhez.

Hirdetés