2018. november 18. - vasárnap

Ismét Tiszta kosz

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Thália Színház
Időpont: 
2010. május 6. 20:00
Póka Angéla és Szabó Győző a Tiszta kosz c. előadáson

Mivel Póka Angéla megérkezett a tenegeren túlról, két és fél hónap szünet után április 25-én és május 6-án ismét műsorra tűzik a Thália Színházban Cziczó Attila Tiszta kosz című zenés darabát, Rohonyi Gábor rendezésében.

Az alig több mint egyórás előadásban Póka Angéla színésznőként, Szabó Győző bluesénekesként nyűgözi le a közönséget. Győző egy szeszcsempész csibészt alakít, aki a kocsmába betérve minduntalan hajdani szerelmét, a már halott bárénekesnőt idézi vissza, hol az általa, hol a volt párja szerepében domborító Angéla által tolmácsolt dalok segítségével. A darabot három nagyszerű zenész - Nagy Szabolcs (zongora), Szabó Tamás (szájharmonika) és Szász Ferenc (gitár) - élő zenével kíséri végig a színpadon, s olyan ismert bluesdallamok csendülnek fel, mint a Melody, Cocain, Mary Jane, Like a Hobo, God Bless The Child, Ain’t Nobodys Bussines, stb.

Póka Angéla és Szabó Győző a Tiszta kosz c. előadásonPóka Angéla és Szabó Győző a Tiszta kosz c. előadáson

A dalokból egy album is megjelent, melyet az előadások után dedikálnak a művészek, s nagy megleptésre már több száz gazdára is lelt.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.