2018. szeptember 20. - csütörtök

Újra Szombati Szöszmötölés és Régimódi Vasárnap

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Skanzen
Időpont: 
2010. május 2 - 2010. szeptember 26

Májustól 2-tól hétvégenként ismét Szombati Szöszmötölés és Régimódi Vasárnapot tartanak a Skanzenben egészen szeptember 26-ig.

Béla bácsitól elleshetjük a jó kenyér elkészítésének titkait, megismerhetjük a malom pontos működését és különböző típusait mint európai technikatörténeti vívmányt.

A gyermekek a Bütykölőben természetes alapanyagokból készítenek népi játékot, a családi vetélkedőben pedig szükség lesz kreativitásra, csapatszellemre és némi néprajzi ismeretre.

A vasárnap a pihenés jegyében telik, a hét utolsó napját muzsikaszóval, lakodalmi, ünnepi tésztakészítéssel zárjuk. Irodalmi délutánokon Gárdonyi, Tömörkény, Mikszáth, Móricz, Móra regényeiből, novelláiból olvasunk fel, hitelesen megidézve a 19. század végi és 20. század eleji magyar vidék életét. A fűben-fában orvosság elnevezésű túrán a vadon és kertekben termő növények hasznosításáról, a hozzájuk fűződő hiedelmekről lesz szó 45 percben.

A hétvégi programokat 2004-ben hívta életre a múzeum azzal a céllal, hogy a néprajzi ismereteket az élő múzeum kezdeményezés keretében színessé, élvezhetővé tegye az egész család számára. Éppen ennek megfelelően lettek kigondolva az egyes programelemek, hogy azok kicsiknek és szülőknek, fiatal felnőtteknek egyaránt kikapcsolódást és izgalmas tapasztalatokat ajánljon fel. A programok nem felárásak, a normál belépőjegyek árában benne foglaltatnak.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

Indokolatlan Ügyféligény

A jövő a kézműves kódolásé! Saját sörrel hívja fel magára a figyelmet a Codecool programozóiskola.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.