2018. november 15. - csütörtök

Olvass, bolyongj, szeress…

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. május 12 - 2010. október 3

100 esztendeje született Faludy György. Ebből az alkalomból a költő, író, műfordító gazdag életútját szeretnék megeleveníteni a Petőfi Irodalmi Múzeum most nyíló kiállításán.

Szerencsénk van, hiszen még hallhattuk, amint humorral fűszerezett, színes kalandjait mesélte idősnek és fiatalnak, amint szórakoztatva nevelt. Jelenlétével a múlt század elejének ma már klasszikusként tisztelt olyan alkotóit, mint József Attila vagy Karinthy Frigyes, elérhető közelségben érezhettük.

A kiállítás szervezői remélik, igazi csemegében lesz részük mindazoknak, akik a költővel való személyes találkozást életében elmulasztották ugyan, de hű, visszatérő olvasói voltak vagy épp most válnak rajongóivá. Mindazoknak, akik hagyják, hogy Faludy György fölemelje őket lebilincselő, humoros történeteivel átszőtt világába. Egy olyan világba, amelynek alappillérei: az emberek származástól független, egymás iránti tisztelete, a kiegyensúlyozott demokrácia, a természet hatalmának elismerése és a szerelem szabadsága.

Ránk hagyott művei és a most összegyűjtött hangfelvételei, kéziratai, fotói, valamint a róla készült filmek által minden látogató maga is aktív részesévé válhat e világnak.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 1 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.