2018. szeptember 25. - kedd

Felvidéki vendégjáték a tokaji színházban

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Paulay Ede Színház
Időpont: 
2010. május 13

A kassai Thália Színház vendégjátékában mutatják be a méltán ismert Valahol Európában című musicalt a tokaji teátrumban. A felvidéki társulat idén márciusban mutatta be a darabot, a szlovákiai lapok szerint hatalmas közönségsikerrel. Csütörtökön a Paulay Ede Színházban 14 és 19 órakor is előadják a keserédes musicalt.

Gyerekek, könyörgöm, akasszuk fel – kiabálja egy koszos arcú kisgyerek Radványi Géza klasszikus filmjében. A Valahol Európában (1947) című alkotás a magyar filmgyártás aranykorából származik, és azóta számtalan társulat alkalmazta színpadra.
A történet a második világháború idején játszódik. Árván maradt éhező gyerekek csoportba verődve kóborolnak élelem után. Lopniuk kell hogy enni tudjanak, ezért a hatóság körözést ad ki ellenük. A kicsik egy elhagyatott várban húzzák meg magukat, ahol remeteként egy karmester él. A lurkók hamar összebarátkoznak az öreggel, kapcsolatukban a megbocsátásnak, a szeretetnek és a zenének is nagy szerepe van.

A drámai fordulatokat sem nélkülöző musicalt a Tokajban gyakran vendégeskedő kassai Thália Színház művészei adják elő a Paulay Ede Színházban május 13-án, csütörtökön. A darabot kétszer is bemutatják a Borok Fővárosában, ahol közben már a május végi borfesztiválra készülnek.

A hónap utolsó hétvégéjén a hegy nedűje mellett a kultúra is fontos szerepet kap: Zsédenyi Adrienn ad koncertet a színházban, a város főterén pedig –sokak mellett- a Beatles/Illés-Fonográf emlékzenekar és a Rackajam is fellép Ferenczi György vezetésével.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. szeptember 20. 19:00
plakát

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban.

Centrál Színház

Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban.