2018. október 18. - csütörtök

Divatbemutató Show&Party

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Eiffel Tér Irodaház
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. június 18. 19:30

A tanév végét a KREA iskola divatbemutatóval és partival ünnepli. 2010. június 18-án, pénteken az U26 djuice clubshopban megrendezendő divatbemutatón az idén diplomázó hallgatók kollekciói mellett a tavaly végzettek új öltözékei és az elsős-másodikosok ruhaobjektjei is láthatók lesznek.

A KREA iskola hallgatói tavaly az egyik legelegánsabb budapesti helyszínen, a Szépművészeti Múzeumban mutathatták meg kreativitásukat a nagyközönség előtt. A látványos bemutató hatalmas sikert aratott, még a szakmabeliek figyelmét is felkeltette. Idén az iskola könnyedebb hangulatú rendezvényen szeretné prezentálni a legtehetségesebb diákokat. Június 18-án a Nyugatinál az Eiffel téren újonnan megnyílt U26 clubshopban a fiatal tervezők munkáit egészen közelről megvizsgálhatják a divatra éhes látogatók.

A KREA három idén diplomázó divattervező szakos diákja már most komoly elismerést tudhat maga mögött. Az ANNAEVA tervezőpárosa az idei Fashion Awards gálán az Év Fiatal Divattervezője lett. A lányok egy kisszériás női finomkollekcióval rukkoltak elő tanulmányaik lezárásaként, melyet a filmnoir, a képregények és a 40-es 50-es évek divatjának találkozása inspirált. A másik divattervező szakos hallgató, Dudás Judit, a 2008-ban Pekingben megrendezett nemzetközi Triumph Inspiration Awardon egyedüli magyarként nyert díjat. Legújabb férfiöltözékeiben a klasszikus vonalak keverednek új szabásokkal és búzakalász ihlette mintanyomat jelenik meg az anyagon.

A tavaly végzett KREÁsok a 2010 tavasz-nyári szezonra készültek öltözékeikkel: Polonszki Tünde kollekciója a napsütötte tengerpart hangulatát idézi, a ruhák fodrai a homok és a tenger hullámaira emlékeztetnek. Ugyancsak az aktuális szezonra jelentkezik az Imago Mundi tervezőpárosának női kollekciója, amelyet az anatómia inspirált; a klasszikus fekete mellett a csontszínű és az emberi húst idéző pinkpiros ruhákat az izomkötegeket idéző szabásvonalak, letisztult vonalvezetés és néhol eltúlzott sziluettek jellemzik.

Divatbemutató Show&Party

A KREA iskola első és másodéves hallgatói között már most kiemelkedő tehetségek vannak, ezért a szakoktatók úgy döntöttek, hogy a legügyesebbek közülük bemutathatják az általuk tervezett outfiteket. Habár a ruhák többsége nem tartozik a hordató kategóriába, inkább objekteknek tekinthetőek, ezek a darabok is felvonulnak majd a bemutató estéjén.

A közel egyórás show igazán nagyszabású eseménynek ígérkezik, a divatbemutató stábjában részt vesz Tombor Sarolta sminkmester vezette sminkes KREA csapat, a Hairclub stúdió díjnyertes fodrászok – Snoopy és Gepárd – irányításával, valamint a FACE modellügynökség lány- és fiúmodelljei. A KREA iskola stylist hallgatóinak munkáival is megismerkedhet a nagyközönség; a divatfotók egész este folyamán megtekinthetők lesznek a kivetítőn.

A bemutatót követő fergeteges partin a talpalávalóról DJ Sabda és DJ Soulrise, a Mustbeat Crew tagjai gondoskodnak.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

A mű egy rendkívül érdekes történelmi korszaknak állít emléket.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.

fotó Makai Eszter

Kertész Mónika és Halász Gábor a Bethlen Téri Színházban.